DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Exkluzív: Mérnöklegendát kaphat a kis Schumi

Mérnöklegendával indíthatja útnak a Ferrari Mick Schumachert az F1-ben: a formula.hu értesüléseit szerint a némettel tart az a szakember is, aki eddig Charles Leclerc-t is gardírozta.

Minden jel arra utal, hogy nem Simone Resta lesz az egyetlen nagy formátumú mérnök, aki a télen a Ferraritól a Haas istállóhoz teszi át a székhelyét: a formula.hu információi szerint 2021-től az amerikai-brit formációnál folytathatja a pályafutását Jock Clear is, akinek a Ferrari-junior Mick Schumacher támogatása, fejlődésének elősegítése lesz a feladata.

Az 57 esztendős szakember komoly tapasztalatokkal rendelkezik, hiszen pályafutása során megfordult a Benetton, a March, a Lotus, a Williams, majd a BAR-ból előbb Hondává, aztán Brawn GP-vé és Mercedesszé alakuló istállóknál. Karrierje kiemelkedő időszaka volt, amikor Jacques Villeneuve versenymérnökeként dolgozott 1996-ban és a kanadai pilóta világbajnoki évében, 1997-ben, a későbbiekben pedig olyan pilótákkal működött együtt, mint Michael Schumacher, Nico Rosberg és Lewis Hamilton.

JockClearDPPI



Clear 2015-ben igazolt át a Mercedestől a Ferrarihoz, ahol teljesítményért felelős mérnökként dolgozott, az utóbbi két évben viszont Charles Leclerc „bejáratása” volt a legfontosabb feladata. Tavaly versenymérnökként is támogatta a monacói reménységet, míg idén a pilóta mérnöki stábjának szenior munkatársaként teljesített szolgálatot. 

Az a tény, hogy Clear is Mick Schumacherrel tart a Haashoz, jól szemlélteti, hogy a maranellói alakulat kiemelten fontosnak tartja a hétszeres világbajnok Michael Schumacher fiának előmenetelét, ugyanakkor megerősíti azt is, hogy a Ferrari valóban szorosan együttműködik a Haas istállóval és kiemelt partnerként kezelik a különítményt.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: