DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

„A Mercedes letekerte a motort”

Egy korábbi F1-es pilóta szerint semmi nem történt a szezonzáró hétvégén, csak annyi, hogy a Mercedes politikai okokból visszavette a motorteljesítményt, így jöhetnek a hangzatos nyilatkozatok.

A korábbi Formula-1-es pilóta, Christijan Albers szerint egyáltalán nem volt véletlen, hogy a Mercedesek ilyen lassúnak bizonyultak a szezonzáró Abu Dhabi Nagydíjon. Toto Wolff és csapata úgy nyilatkozott a hétvégét követően, hogy a Red Bull legyőzte őket, ez motiválhatja őket a tél folyamán, hiszen látszik, hogy még ez a remek autó is vereséget tud szenvedni, mert a riválisok ilyen jól fejlesztenek - Albers viszont másképp látja...

ineos_1



"Egyszerűen a Mercedes hagyta, hogy ez történjen, ilyen a politika a Formula-1-ben. Látható, hogy a Mercedes visszatekerte a motorokat, az egyes és a kettes szektorokban is voltak olyan időszakok a futam során, amikor Max (Vestappen) egyszerűen sokkal gyorsabb volt. Simán letekerték a motorokat, aztán most jönnek a politikai beszédek Toto Wolff és Lewis Hamilton részéről, hogy a Red Bull milyen erős és hogy micsoda rivális lesz jövőre" - mondta Albers a De Telegraafnak.

"Nyilvánvaló, hogy még mindig ők a legjobbak. Ha igazán reálisan nézzük, akkor a Mercedes előnye még mindig négy-öt tizedmásodperc egy körön, ami néha lecsökken három, esetenként két tizedmásodpercre. Ez viszont inkább Verstappen miatt alakul így, aki szuper kvalifikációkat fut. Nem tudom, hogy egyáltalán javultak-e" - tette hozzá a Red Bull autójával kapcsolatban a holland lapnak.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: