DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

A búcsúzó Perez vigasztalta síró szerelőit

Sergio Perez szomorú amiatt, hogy egy technikai meghibásodással kellett búcsúznia a Racing Pointtól, mégis ő volt az, aki összetört szerelőibe próbált lelket önteni. Vajon látjuk jövőre a mexikóit?

Hetek óta a legforróbb téma a száguldó cirkuszban, hogy a Red Bull megtartja-e Alexander Albont 2021-re is, és amennyiben nem, akkor ki ül a helyére. Ha nincs maradása a thainak, akkor Perez tűnik az energiaitalosok ülésére a legnagyobb esélyesnek.

Az Abu Dhabi Nagydíj után jövőjéről nem ejtett szót a mexikói, de azt elmondta, mennyire csalódott amiatt, hogy ekképp kellett búcsúznia: „Egy kissé elszomorít, hogy így kell elhagynom a csapatot” – mondta a Sky Sports riportereinek Perez. A csapat még verseny közben írta ki Twitterre, hogy ennek bizony nem így kellett volna végződnie…

 

Aztán Perez elmesélte, mi történt, miután golfautóval visszavitték a garázsokhoz: „A srácok közül néhányan sírva fakadtak, de én azt mondtam nekik, hogy csak a szép dolgokra kell emlékezniük, arra, ami a múlt hétvégén és az egész évben történt. Köszönöm ezt a tíz felejthetetlen évet!”

„Így is sikerült megszereznünk a negyedik helyet a konstruktőri és az egyéni bajnokságban is, pedig még két verseny ki is hagytam a Covid-19 miatt. Voltak megbízhatósági problémáink, ami miatt elveszítettük a harmadik helyért folyó csatát a McLarennel szemben, de ők is ugyanúgy megérdemelték.”

Sergio Perez egyelőre tehát nem rendelkezik szerződéssel a 2021-es szezonra, de azt elmondta, hogy már most több ajánlat közül válogathat 2022-t illetően. A Red Bull azt ígérte, még karácsony előtt megérkezik a bejelentés azt illetően, hogy ki lesz Max Verstappen csapattársa a következő szezonban.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: