DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Leclerc csalódott a Q3 miatt, de…

Az időmérő utolsó etapjában szenvedtek a gumik túlmelegedésével, ugyanakkor a Ferrari monacói F1-es pilótája annak örül, hogy a Q2-ből a közepes abroncsokon sikerült továbbjutniuk.

Az Abu Dhabi Nagydíj kvalifikációjának második szakaszáig úgy tűnt, Charles Leclerc megismételheti múlt heti parádés időmérős teljesítményét, hiszen a Q1-ben harmadik lett, a Q2-ben pedig közepes keverékű gumikon is beverekedte magát a top 10-be. Az utolsó etapban viszont csupán kilencedikként zárt, ráadásul a Szahíri GP-n történt ütközés miatt rá kirótt háromhelyes rajtbüntetés után ez csak a 12. starthelyet jelenti számára (igaz, még így is a Ferraritól búcsúzó kollégája, Sebastian Vettel elől indulhat).

leclerc-abudhabi-ferrari-kvali



Éppen ezért Leclerc felemásan értékelt az év utolsó időmérőjét követően – szavait a Motorsport.com idézi: „Kicsit csalódott vagyok, mert azt kívánom, bárcsak többet tudtunk volna nyújtani a Q3-ban. Valamilyen okból kifolyólag sokkal jobban küszködtünk a gumihőmérséklettel a Q3-ban. Ezt meg kell értenünk, de annak örülök, hogy a közepes abroncson sikerült bejutnunk. Viszont túlmelegítettük a gumikat az utolsó szektorban, emiatt rengeteg időt veszítettünk.”

Leclerc olyan szempontból nem bánkódik túlságosan, hogy például a Renault-k mögé szorult a büntetésével, hiszen a Q2-es erős teljesítményének köszönhetően így is a kedvezőbb gumiabroncson kezdheti majd meg a vasárnapi viadalt:

„Végső soron nem hiszem, hogy olyan rossz ez, hogy a Renault-k mögül indulunk, mert akkor is a közepesre voksoltunk volna, ha szabadon választhatunk. Szerencsére jó munkát végeztünk a Q2-ben, aminek köszönhetően a számunkra előnyösebb gumin startolhatunk. Sokkal nehezebb lett volna, ha a lágyakon kell rajtolnunk, mert… nagyjából két körig lettem volna előnyben. Utána viszont mindannyian tudjuk, mennyire visszaesik a teljesítményük.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: