DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Vettel már várja, hogy ennek vége legyen

Az utolsó ferraris versenyére készülő német pilóta elismerte, egy része már a téli szünettel foglalkozik, ami előtt még biztosan lesz néhány érzelmes pillanata a szerelőivel. A szombati időmérőjében nem volt sokkal több.

Az F1 2020-as szezonzárójával véget ér egy korszak a Ferrarinál, ugyanis távozik a csapattól az egyik kiemelkedő pilótájuk, Sebastian Vettel. A négyszeres világbajnok 2015 óta erősítette a vörösöket, a közösen eltöltött időszak azonban elmaradt az elvártaktól. A hiányérzetet jól tükrözi az Abu Dhabi Nagydíj időmérője is, amelyen Vettel a tizenharmadik rajthelyet szerezte meg. Az eredmény természetesen nem boldogítja a versenyzőt, de a saját teljesítményét jónak találta.

00120036_118



„Amikor gyorsabban akartam menni, az nem működött, de a köreimmel egészen elégedett vagyok. A végeredmény csúnya, de önmagammal elégedett lehetek. Nagyon gyorsan elértem az autóm határait, nem éreztem azt, hogy ebben sokkal több lett volna. Talán egy tizedmásodperc, ha mindent jól összerakok. Persze a tizenharmadikról nem jó dolog indulni” – árulta el a kvalifikációt követően.

Vasárnap pedig lezárul egy öt éve íródó fejezet, ami biztosan megható lesz a csapata számára. „Holnap különösen a szerelőkkel lesz nagyon érzelmes a helyzet, de az eredményeket tekintve nyilván nem ez a csúcspont. Várom, hogy eljussak a kockás zászlóig” – árulta el a német, aki elismerte, már várja a téli szünetet. „Ez a szezon rosszul sikerült, ezért várom a végét. Ez az időszak nem tükrözi a csapattal együtt töltött éveinket.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: