DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Raikkönen: Ez a motor amúgy is kuka volt

Kimi Raikkönen meglehetősen eseménydús napot zárt pénteken. Az első és a második szabadedzésen is ígéretes volt a tempója, egészen addig, amíg ki nem gyulladt az Alfa Romeo.

Az első gyakorláson az Alfa Romeóval rendkívül előkelő tizedik helyet szerezte meg Kimi Raikkönen a szezonzáró hétvégén, majd a második szabadedzésen a tizennegyedik pozícióban zárt. Jó tempója helyett azonban elvitte a show-t egy technikai meghibásodás.

Ugyanis néhány perccel az esti szabadedzés végét megelőzően eléggé erőteljesen lángra kapott a C39-es: „Az autó nagyon jó volt, már ha csak az első szabadedzést és a másodiknak azt a részét nézzük, amíg menni tudtunk” – idézi a finnt az Alfa sajtóanyaga.

 

Raikkönen besegített az oltásban


„Mint mindig, úgy most is van terünk a javulásra, ma este pedig ezen fogunk dolgozni. Megtankolt autóval nem tudtunk túl sok kört megtenni a meghibásodás miatt” – utalt Raikkönen a lángra lobbanó Alfa Romeóra, melyet aztán ő maga is oltott el. „Nem volt semmi ijesztő abban, hogy kigyulladt az autó. Ötletem sincs, hogy mi okozhatta a tüzet, de nem is fogok nekikezdeni spekulálni.”

„Természetesen nem ideális a dolog, de legalább egy olyan motorral és váltóval történt, amit amúgy is lecseréltünk volna. Nyilván ez ad majd munkát a garázsban a srácoknak, de úgy gondolom, hogy holnapra rendben leszünk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: