DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Minden hírforrást letiltott Bottas Szahír után

A maga módján birkózott meg a Mercedes pilótája a kritikával: egy hírt sem olvasott el. Az utóbbi versenyeken botladozó finn már nem is emlékszik rá, mikor állt utoljára dobogón.

A közvélemény nem kímélte Valtteri Bottast a Szahíri Nagydíj után: George Russell beugróként, élete első Mercedes-futamán jobb teljesítményt nyújtott annál a versenyzőnél, akinek az istálló 2021-re is bizalmat szavazott. Bottas sejtette, milyen visszhang vár rá, ezért elébe ment a kritikának.

„Vasárnap nyilván meg kellett birkóznom a médiával, ahogy az lenni szokott, amikor egy versenyzőnek rossz futama van” – mondta a csütörtöki sajtótájékoztatón Abu Dhabiban. „A múltból megtanultam, hogy néha ilyenkor a legjobb mindent letiltani, mindent elkerülni. Ezért vasárnapot követően nem néztem rá egy szalagcímre, egy sajtóhírre és a közösségi médiára sem. Néha így kell csinálni, számomra pedig bevált. Az új hétvége előtt tele vagyok energiával, úgy érzem képes leszek teljesíteni, és ez a fő. Minden versenyzőnek megvan a maga módja, hogy felálljon egy rossz pillanatból.”



Bottas mögött nem csupán egy rossz pillanat, hanem rossz széria áll, a finn legjobb eredménye az elmúlt három versenyről két nyolcadik helyezés.

„Annyit tudok mondani, hogy Imola óta nagyon rossz a szerencsém, és már nem is emlékszem rá, hogy mikor álltam utoljára dobogón! Úgy érzem, jobban kell teljesítenem. Nem titok, hogy miután évek óta csatázom Lewisszal, tudom, mennyit vesz ki belőlem, hogy minden egyes hétvégén száz százalékot próbálok nyújtani. Néha közel kerülök, néha sikerül legyőznöm őt.”

„Négy ilyen harccal töltött év után bajnoki vereséget szenvedni, azt nehéz elfogadni. Biztos, hogy hatással van rám, mert amikor az ember tudja, hogy a bajnoki cím elveszett, az már nem ugyanaz, annak ellenére sem, hogy mindig száz százalékot kell beleadni, amin én is rajta vagyok” – mondta Bottas, reagálva Toto Wolff Mercedes-csapatfőnökre, aki arra mutatott rá, hogy a finn többnyire erősen kezdi a szezont, később azonban visszaesik teljesítménye, különösen, amikor a vb-csata már eldőlt.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: