DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Binotto Schumacherhez hasonlította Leclerc-t

A monacói F1-es pilóta még nem olyan tapasztalt vezér, mint a német klasszis volt, de jó úton jár - ő a Ferrari vezére, a csapatfőnöknek pedig nagyon tetszik, hogy milyen szintig benne van a Scuderia családjában.

Mattia Binotto csapatfőnök szerint Charles Leclerc a Ferrari "új Michael Schumachere" - a maranellóiak vezetője szerint a monacói pilóta olyan vezér lehet a Scuderia számára, mint a hétszeres világbajnok német. Persze azt hozzátette, hogy Leclerc azért még fiatalabb, tapasztalatlanabb versenyző, mint Schumacher akkor, amikor már kétszeres vb-győztesként a Ferrarihoz került.

00120027_118



"Most itt van nálunk Charles, aki természetesen nem olyan tapasztalt, mint Michael volt akkor, mert ő még nem világbajnok, Michael pedig az volt már. Ugyanakkor van egy egyértelmű vezérünk a pályán és az egész szervezetünk elkötelezett, hogy egy újabb győztes csapatot építsünk" - mondta Mattia Binotto a Beyond the Grid Formula-1-es podcastben.

"Michael már akkor is vezér volt, amikor a Ferrarihoz érkezett, míg Charles még csak fejlődik, mint vezér. Idén jobban vezet, mint tavaly, egy nehéz autóval is nagyon kiegyensúlyozottan teljesít és tudja, hogy hogyan alkalmazkodjon folyamatosan a különböző pályákhoz úgy, hogy a lehető legtöbbet hozza ki az autóból. Nagyon benne van a csapat dolgaiban és a Ferrari emberei is érzik ezt. Tetszik, ahogy a Ferrari család tagja lett. Példásan viselkedik" - dicsérte versenyzőjét a csapatfőnök.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: