DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Doornbos: Russell sokkal kevesebbe lenne a Mercedesnek, mint Hamilton

A korábbi F1-es pilóta, Robert Doornbos úgy érzi, a Mercedes most komolyan fontolóra fogja venni, hogy szükségük van-e Lewis Hamiltonra, aki sokkal több pénzbe kerülne a csapatnak, mint Russell.

A hétvégén George Russell megmutatta, mekkora tehetség, ahogyan azt is, hogy a Mercedesszel egy jó pilóta könnyedén nyerhet futamokat. Lewis Hamilton szerződése továbbra sem került bejelentésre, Robert Doornbos szerint pedig most bajba kerülhet Hamilton.

„A sikerek mögött 80%-ban az autó áll” – mondta a holland a Peptalk című műsorban. „Russell már két éve vezet a mezőny végén a Williamsszel, aztán hirtelen kap egy ilyen autót, amivel később lehet fékezni. Ez nagy önbizalmat ad.”



„Számoljuk még ehhez hozzá azt is, hogy még kényelmesen is ül az autóban, amihez jelenleg magas volt és nagy volt a lába. Ez persze nem veszi el az érdemeit, eszelősen jól versenyzett. A Mercedesnek van egy új csillaga, a Williamshez való visszatérése pedig valóságos lefokozás lesz.”

„A koronavírus miatt meghozott szabályok nagyon szigorúak, szóval egyelőre még nem tudjuk, hogy Hamilton visszatérhet-e. Az autó 80%-a mellett a pilóta csak 20%-ban járul hozzá a sikerekhez, Russell pedig megmutatta, hogy rendelkezik ezzel a képességgel.”

„A Daimler elnöke nem nagy rajongója a Formula-1-nek, szóval talán még kapóra is jöhet számukra Russell, aki egymillióért is megcsinálná azt, amiért Hamilton 50 milliót szeretne zsebre vágni. Talán George is eljutna hét vb-címig, persze Lewis képes különleges dolgokra a legnagyobb szükség esetén.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: