DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

A hétvégi visszatérésre összpontosít Hamilton

Először adott jelt magáról koronavírusos megbetegedése óta a hétszeres világbajnok. A közösségi médiában posztolta: jól érzi magát, ma először edzett, és arra fókuszál, hogy versenyezhessen az utolsó futamon.

Lewis Hamilton múlt hétfő, pozitív Covid-19-tesztje óta van karanténban Bahreinben. A Mercedes versenyzője azóta nem adott jelt magáról, közösségi médiás csatornái is elhallgattak: Toto Wolff csapatfőnöktől tudtuk, hogy hétvégén még nem volt túl jó állapotban. Azóta Hamilton tünetei enyhültek, kedden pedig először jelentkezett az Instagramon.

„Tudom, hogy a múlt héten eltűntem, de kétségtelen, hogy hosszú ideje ez volt egyik legnehezebb hetem. Csak a felépülésre fókuszáltam, arra, hogy visszanyerjem a formám, így visszatérhessek az autóba és versenyezhessek az utolsó futamon, Abu Dhabiban. Ma remekül éreztem magam, mikor felkeltem, és először edzettem” – írta posztjában Hamilton.



„Ezért pozitív üzenetet akartam küldeni nektek, srácok, hogy tudjátok, jól vagyok, és mindegyikőtöknek köszönöm a csodálatos üzeneteket és videókat. Igazán értékelem őket, azt pedig remélem, bárhol vagytok, pozitívak maradtok és megküzdetek a gondjaitokkal, bármi is legyen az. Remélem, hamarosan újra az autóban leszek.”

Hamilton az idővel versenyez, hogy rajthoz álljon Abu Dhabiban: bahreini karanténja 10 napig tart, ennek lejártával egy negatív tesztet kell felmutatnia, hogy az Egyesült Arab Emírségekbe utazhasson. Ott azonban egy új keletű előírásnak is meg kell felelnie, 48 órát kell izolációban töltenie, hogy beléphessen az F1-es paddockba. Ha minden rendben zajlik, éppen megérkezhet az első szabadedzésre.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: