DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Miről beszélt Perez Markóval szombaton?

Sergio Perez szombaton, a szahíri paddockban parolázott Helmut Markóval, az erről készült felvétel szempillantás alatt körbejárta a világot, ám a mexikói pilóta állítja: nincs jelentősége annak, hogy lepacsiztak és beszélgetettek a Red Bull sportszakmai vezérével.

Hónapok óta az egyik legizgalmasabb téma, hogy vajon lesz-e állása a Racing Pointtól kurta-furcsa körülmények között távozni kényszerülő Pereznek, s ha igen, akkor hol? A mexikói versenyző több ízben is deklarálta: a Red Bull-Hondát vette célba, ahol Alexander Albon alatt köztudott rezeg a léc, ha azt a volánt nem tudja megkaparintani, akkor inkább kihagy egy évet.

Akik járatosak a paddockban, tudják, hogy bár ez egy szűk világ, mégis vannak kombók, akiket ritkán látni együtt. Perez és Marko is ilyen, a Szahíri Nagydíj időmérő edzése előtt a francia Canal+ mégis kiszúrta a paddockban, ahogyan ők ketten kedélyesen cseverésznek egymással. Márpedig ennek az apró szösszenetnek ebben a helyzetben jelentősége is lehet – vagy mégsem?

EofLuJeXIAAIEYn



„Csupán köszöntem neki – jelentette ki Perez, utalva a Markóval folytatott beszélgetésre. – Semmi másról nem beszéltünk. Egyébként is, már jelezték több ízben, hogy Abu Dhabiban vagy azután hoznak majd döntést.”

Perez mellett a Red Bull volánjára esélyes a 2020-as évad nagy beugrója, Nico Hülkenberg is, Albon viszont a szahíri időmérőn újabb komoly lépést tett afelé, hogy nullázza a szerződéshosszabbítási esélyeit. Míg Max Verstappen a 3. helyen zárt a Mercedesek mögött, addig az egész évben küszködő thai-brit már a Q2-ben elbúcsúzott és a 12. pozícióban fejezte be a kvalifikációt.

Albon mindenre panaszkodhat, csak arra nem, hogy a csapata nem állt ki mellette minden helyzetben, még a legkínosabb pillanatokban is. Mostanára odáig jutottunk, hogy a szakmai elemzők is arcpirítónak tartják a produkcióját, azt pedig még inkább érthetetlennek minősítik, hogy a Red Bull vezetése miért ragaszkodik ennyire görcsösen a 24 esztendős versenyzőhöz. Bár Albon sorsa minden valószínűség szerint a színfalak mögött már megpecsételődött, Christian Horner, a Red Bull-Honda csapatfőnöke még az újabb katasztrofális produkció után is mentegette a pilótát.

„Ha az átlagos lemaradást nézzük Maxhoz képest, Alex átlaga még mindig közelebb van, mint tavaly Pierre Gaslyé volt. Tudjuk, hogy van néhány gond az autóval, amely különösen megnehezíti az életét, de bízunk abban, hogy a helyzet javulni fog számára vagy más versenyző számára. Max magasra tette a lécet, hiszen jelenleg az egyik legjobb formában lévő pilóta az F1-ben és szerintem bárkinek kemény dió lenne jelenleg megküzdeni vele” – fogalmazott a szakvezető.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: