DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Bottas: Sosem követtünk el ekkora hibát...

A Mercedes gyakorlatilag csak a vörös szőnyeget nem terítette le a harmadik helyért csatázó Racing Point és Renault elé a Szahíri Nagydíjon. Orbitális baklövés miatt buktak egy kettős győzelmet.

Ugyan szombaton még ha csak egy hajszállal is, de Valtteri Bottas megmutatta, hogy képes átvenni a stafétát Lewis Hamiltontól házon belül, és megszerezte a pole-pozíciót a Szahíri Nagydíj időmérőjén, de Russell mindössze 26 ezreddel maradt el tőle.

A versenyen aztán rögtön megmutatta oroszlánkarmait Geroge Russell, aki azonnal lerajtolta csapattársát, onnantól kezdve pedig a finn már csak bottal üthette a nyomát. Egészen addig, míg Jack Aitken meg nem forgott 24 körrel a vége előtt.



Az újonc ugyanis pont az ideális íven hagyta el első szárnyát, miután lekoccolta a falat az utolsó kanyar kijáratánál, a Mercedes pedig a Red Bull 2016-os monacói fiaskója óta nem látott hibát vétett a bokszutcában: George Russell autójára Valtteri Bottas abroncsait tették fel.

A finnek még várnia is kellett a sorára a pitben, aztán a szerelők észrevették, hogy rosszul tették fel a gumikat, így Bottasnak visszarakták a használt keményeket, amiken aztán csak a nyolcadik helyen ért célba.

„Bárcsak tudnám, mi történt a kiállásnál. Ma csapatként követtünk el egy nagy hibát. Volt elég előnyünk ahhoz, hogy a safety car alatt kiálljunk a bokszba, és ilyen bakit korábban még sosem követtünk el.”

„Utána kell néznünk, tanulnunk kell belőle, de tönkretettük a saját versenyünket. Ugyanazokon a használt abroncsokon jöttem ki a bokszból, mint amiken behajtottam oda, aztán a friss gumikon érkezők úgy kerültek ki, ahogy csak akartak, onnantól patthelyzetbe kerültem.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: