DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Albont és Hornert is frusztálja a Q2-es búcsú

Újabb gyenge időmérőt tudhat a háta mögött a Red Bull brit-thai pilótája, aki szerint kifoghatott rajtuk, hogy nem használtak lágy gumit a harmadik edzésen. Ennek ellenére bízik a felzárkózásban.

Miközben Max Verstappen „szokás szerint” harmadik lett a Formula-1-es Szahíri Nagydíj időmérő edzésén, csapattársa, Alexander Albon már a Q2-ben elvérzett, s csupán a 12. helyre kvalifikálta magát. Az üléséért küzdő pilóta nem is tagadta, hogy csalódott volt a szombati nap végén:

„Frusztráló, őszintén szólva vezetés szempontjából elégedett voltam. Szóval meg kell értenem, mi történt, az autó nagyon más volt, mint a harmadik szabadedzésen. Trükkös volt, nyilván a szélárnyékozásnak is komoly jelentősége volt.”

horner-albon-szahir-redbull-1



Albon szerint hátrányosan érintette őket, hogy a harmadik edzésen nem köröztek lágy gumival, így az autó egyensúlyát sem tökéletesen tudták ahhoz belőni. Persze ennek a döntésnek is ésszerű oka volt a Red Bull-os szerint: „Mindenekelőtt az, hogy több lehetőségünk legyen az időmérőn” – magyarázta Albon, aki azért bízik benne, hogy a futamon előbbre léphet:

„Lehetséges lesz, minden a DRS-vonattól függ. Nem annyira könnyű a helyzet itt, mint gondolnánk, és kicsit nagyobb leszorítóerővel is megyünk, mint a többiek, ami megnehezíti az előzéseket, de persze reménykedünk a javításban.”

Albon főnöke, Christian Horner sem volt elégedett pilótája produkciójával: már a közvetítésben is bejátszották, ahogy a fejét csóválta a Q2-es kiesés után, amiből sokan azt a következtetést vonták le, hogy most dőlhetett el, hogy Sergio Perez érkezik a helyére 2021-ben. Horner ugyanakkor bizakodó a vasárnapi esélyeket illetően:

„Frusztráló látni, hogy Alex nem jutott be a Q3-ba. A kis különbségek ezen a pályán azt jelentették, hogy a legkisebb hibáért is súlyos árat fizetünk. Segíteni fog neki a csapat megérteni, hogy mi történt az időmérőn, éppen ezért biztos vagyok benne, hogy előreléphet vasárnap a versenyen és keresztülvághat a mezőnyön.”

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: