DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Verstappen: Nincs mit veszítenünk

Nem született különösebb meglepetés az év egyik legjobban várt időmérőjén: Max Verstappen indulhat majd a két Mercedes mögül a Szahíri Nagydíjon, a holland bizakodó.

A harmadik helyet szerezte meg a két Mercedes mögött Max Verstappen, ami nem épp váratlan végeredmény az idei szezont tekintve. George Russell először kapott ki csapattársától időmérő edzésen, Verstappen pedig a versenytempóban bízik.

„Jó időmérő edzésünk volt” – kezdte a Red Bull holland versenyzője. „Ez egy nagyon rövid pálya, örülök, hogy oda tudtam érni a harmadik helyre. Próbáltam annyira közel lenni a Mercedesekhez, amennyire csak lehetséges.”



„Nyilván, miután ez a pálya rövidebb, ma kisebb volt a különbség, az pedig, hogy holnap más keverékeken rajtolunk, tartogat izgalmakat” – figyelmeztetett a holland arra, hogy ő előnyben lehet a rajtnál a lágy gumikkal.

„Majd meglátjuk, hogyan alakul a rajt, de amint már a hétvége előtt is mondtam, nincs mit veszítenünk, jobban járunk, ha inkább megpróbáljuk jól érezni magunkat vasárnap.” Verstappen számára más is előnyt jelenthet a futam indulásánál.

George Russell ugyanis nem a Mercedes rajtprocedurájához van hozzászokva, ami szintén Max Verstappen kezére játszhat a futamon: „Lehetséges, hogy lesznek gondjai, de holnap minden kiderül. Sok múlik majd a rajton, de a forgalom és a gumikímélés is fontos szerepet játszik majd, de biztosan nem lesz egyszerű dolgunk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: