DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Russell nem hitte volna, hogy második lesz

Bottas szerint nem ez volt élete legjobb időmérője, de örül neki, hogy ez is elég volt a pole-hoz, meg annak is, hogy Russell indul mellőle. A fiatal szerint újra kell tanulnia, hogy hogyan kell gyorsan vezetni.

Óriási küzdelmet vívott egymással a Szahíri Nagydíj időmérő edzésén a két Mercedes, akik Lewis Hamilton nélkül is hozták az első két helyet. Végül Valtteri Bottas megvédte a becsületét és 26 ezreddel legyőzte a csapatnál először szerepelő George Russellt, de a brit pilóta is elégedett lehet - igaz, F1-es karrierje során először kapott ki kvalifikáción csapattárstól, de talán ki tud békülni a helyzettel...

"Őszintén szólva nem ez volt a legjobb időmérőm, de örülök neki, hogy elég lett az első helyhez. A stratégia szempontjából jó helyzetben vagyunk és jó látni, hogy George is befért az első sorba. Nyilván új a helyzet most, hogy új csapattársam van, de csak a saját dolgomra koncentráltam, nem pazaroltam energiát semmi másra. Remélhetőleg jó lesz a futam" - értékelt röviden az autóból kiszállva Bottas.

rsss



"Ez hihetetlenül intenzív volt, nagyon sokat kell tanulnom, megszoknom ezt az ülést" - mondta a boldog második Russell. "Másképp kell vezetni az autót, mintha idegen lennék benne, újra kell tanulni, hogy hogyan kell gyorsan menni ezzel az autóval, elfelejteni, ahogy a Williamsszel kellett. Sok dolgot kipróbáltam a harmadik szabadedzésen, de nem mentek jól, így őszintén szólva egyszerűen csak örültem annak is, hogy eljutottam a Q3-ig. Elégedett vagyok persze bosszant, hogy ennyivel maradtam le a pole-ról, de sikerült mindent összerakni az utolsó körben és ha valaki azt mondja nekem múlt héten, hogy második leszek az időmérőn, nem hittem volna el."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: