DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Leclerc: Túlteljesítettünk, nem a miénk a negyedik leggyorsabb autó

Charles Leclerc óriásit autózva szerezte meg a negyedik rajtpozíciót a Szahíri Nagydíj időmérő edzésén. Bár szerinte tökéletes kör nem létezik, de többet hozott ki az autóból, mint amit az tud.

Elképesztő teljesítményt nyújtva szerezte meg a negyedik rajtkockát a vasárnapi versenyre Charles Leclerc, miközben csapattársa, Sebastian Vettel a Q3-ig sem jutott el a Szahíri Nagydíj kvalifikációján.

A monacói versenyző az időmérő edzés után a Sky Sports kamerái előtt nyilatkozott tökéletes(nek tűnő) köréről és arról, miért nem próbálkozott meg a végén javítani a Q3 elején futott körén: „Már nem volt több új szett abroncsom, ilyen egyszerű a válasz.”



„Szerettem volna még az utolsó szakasz elején kimenni, már csak azért is, mert biztos voltam benne, hogy az utolsó percekben igazi káosz fog uralkodni a pályán. Egyből ez volt a tervem, a munkát pedig el is végeztem” – summázott elégedetten Leclerc.

Viszont annak ellenére, hogy elégedett a mai nappal, a monacói tudja, hogy a versenyen már sokkal nehezebb dolga lesz, hogy meg is tartsa ezt az előkelő pozíciót: „Nem hiszem, hogy bármit is jobban tudtam volna csinálni a Q3 későbbi részében, de nem szeretném azt mondani, hogy ez volt a tökéletes kör, mert mindig lehet valamin javítani.”

„Idén ez már nem az első alkalom, hogy az időmérőn előrébb végzünk, mint ahol valójában kellene, ami természetesen nagy reményekkel tölt el bennünket a verseny napjára. Ugyanakkor tudjuk, hogy nehéz dolgunk lesz, mert nem a miénk a negyedik leggyorsabb autó.”

Íme, Leclerc negyedik pozíciót érő gyorsköre:

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: