DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Az Alfa Romeo előtt nagy lehetőség nyílik

Az Alfa Romeo előtt nagy esély nyílik két újonc érkezése nyomán. Egy jó beállítással mindkét autójukkal eljuthatnak a Q2-be, ami fontos lenne számukra, hogy maguk mögött tartsák a Haast.

Miközben George Russell megmutatta, miért tartják annyira nagyra versenyzőként – hiszen a Williamsszel eddig pontot sem szerző pilóta mindkét pénteki szabadedzést az élen zárta -, addig a hátsóbb régiókban az Alfa Romeo zárt bizakodásra okot adó napot.

Mivel már csak két verseny van hátra, fontos lenne a svájci-olasz istálló számára, hogy gyűjtsenek még néhány pontot annak érdekében, hogy megőrizzék a nyolcadik helyet a konstruktőri pontversenyben.

Jelenleg nyolc ponttal rendelkezik az Alfa, a Haas pedig hárommal, míg a Williams pont nélkül áll az utolsó helyen. Aligha a grove-iaktól kell tartania Raikkönenéknek, akik Nicholas Latifivel és az újonc Jack Aitkennel állnak rajthoz ezen a hétvégén. Mivel a Haasnal Pietro Fittipaldi is újonc, nagy esély nylik az Alfa Romeo előtt.



„Nem voltak különösebb elvárásaim a pálya iránt a hétvégét megelőzően” – kezdte értékelni a pénteki napot Kimi Raikkönen, aki az első gyakorlást a 14., a másodikat pedig már a 12. helyen zárta.

„A legfontosabb az volt, hogy legyen két tiszta szabadedzésünk, hogy elvégezhessük az autóval kapcsolatos tennivalókat. Ami a pályát illeti, meglehetősen egyszerű, csak két nagyobb kanyar van benne, de azok meglehetősen hepehupásak.”

„A hétvégére a céljaink a szokásosak: felkészülünk az időmérőre, amennyire csak tudunk, de előtte még remélhetőleg előrébb tudunk lépni a harmadik gyakorláson, hogy aztán vasárnap versenyképesek legyünk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: