DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Ezért kapott ki Russelltől Bottas

A finn F1-es pilóta elmagyarázta, hogy mi volt a probléma pénteken - voltak gondjai, de a hosszú etappal elégedett volt, bár a Red Bull tempója is nagyon jónak tűnt.

Nem éppen úgy alakult a pénteki nap Valtteri Bottas számára, ahogy azt tervezte, vagy remélte, ugyanis mindkét szabadedzésen frissen beugró fiatal csapattársa, George Russell volt a leggyorsabb, míg ő egyiken sem tudott igazán jó kört összerakni. Az első gyakorláson volt egy technikai gondja, a másodikon pedig pályaelhagyás miatt elvették a körét, így elég rosszul fest eddig az, hogy kettőből kétszer legyőzte őt Russell.

"Az első edzés első részében rögtön megsérült a padlólemezem, átmentem a kerékvetőn a nyolcas kanyarban és egy elég nagy darab hiányzott utána az autóról" - magyarázta a helyzetét péntek este a finn pilóta.

77_1



"Ezek után az az edzés elvesztegetett idő volt. A második gyakorlást elég jónak éreztem, de nyilván nem volt egyetlen köröm sem a lágy gumin, mert egy jót töröltek pályaelhagyás miatt. Szóval nem volt éppen a legjobb ez a nap, de legalább a hosszú etap elég kiegyensúlyozottnak tűnt, bár a Red Bull a közepes keveréken nagyon gyors volt" - tette hozzá.

Bottast egyébként csütörtökön arról faggatták, hogy mi lesz, ha Russell elsőre legyőzi, amire a finn igazából nem is tudott mit mondani - annyit reagált, hogy ha nyílt csatában legyőzi, az tényleg elég rossz fényt vetne rá, de nem is akar erre gondolni. Nos, a nyomás szombatra nem lett rajta kisebb...

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: