DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Vettel: A pilóták is csak emberek!

A Bahreini Nagydíj első körében Romain Grosjean horrorisztikus balesetet szenvedett. Vettel szerint a szerencsés kimenetelű incidens megmutatta, hogy a Formula-1-es pilóták nem tárgyak, hanem emberek.

A modernkori Formula-1-et számtalan kritika érte már azt illetően, hogy nem eléggé veszélyes, nem eléggé nehéz és bárki el tudná már vezetni ezeket a mai autókat. Sebastian Vettel azonban úgy véli, Grosjean balesete rávilágított, hogy a kétkedők tévednek.

„Biztos vagyok benne, hogy az FIA vizsgálata jócskán el fog húzódni, ahogyan abban is, hogy nem feltétlenül kapunk majd választ minden kérdésre, de emiatt nem fogunk keseregni és sürgetni sem fogjuk őket” – mondta Vettel a csütörtöki sajtótájékoztatón.

„Vasárnap mindenki láthatta, hogy nem egy hajóban evezünk. Végső soron mi, pilóták vagyunk azok, akik ki vannak téve a kockázatoknak, a veszélyeknek, sokan pedig mégis azt hangoztatják, hogy az F1 nem elég izgalmas, nem elég veszélyes.”



„Jó látni, hogy folyamatos a fejlődés a biztonság terén, és most bebizonyosodott – legalábbis reményeim szerint -, hogy a pilóták nem csak tárgyak az autóban, hanem mi is emberi lények vagyunk. Mi visszük vásárra a bőrünket, de boldogan tesszük, mert ez a szenvedélyünk.”

Ricciardo már a baleset napján hangot emelt az ellen, hogy a közvetítésben többször is visszajátszották a csúnya ütközést, ebben a német versenyző is kiállt mellette: „Néha még mindig úgy érzem, lehetnének irántunk nagyobb tisztelettel.”

„Az, hogy újra és újra megmutatták a balesetet, nem ennek volt a jele, és annak ellenére, hogy Romain jól van, figyelembe kellett volna venniük, hogy gyerekek is nézték a közvetítést. Már alapból sem volt szép látvány az egész, akkor meg főleg nem, ha belegondolunk, hogy egy ember az életéért küzdött, hogy kijuthasson.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: