DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Ricciardo: Grosjean felesége megerősített az igazamban

Továbbra is úgy érzi a Renault ausztrálja, hogy túlzásba estek az F1-es közvetítés készítői, amikor folyamatosan a francia balesetét ismételgették a Bahreini Nagydíj kényszerszünetében.

Daniel Ricciardo már közvetlenül a múlt vasárnapi verseny után is nehezményezte, hogy rengetegszer megismételték Romain Grosjean ijesztő rajt utáni balesetét, miközben a pilóták az újraindításra vártak. Az ausztrál a Szahíri Nagydíjat megelőző csütörtöki sajtótájékoztatón – amelyen online formában a Formula.hu is jelen volt – elárulta, hogy az F1 vezetői felajánlottak neki, hogy beszéljenek a kérdéskörről, ő pedig élni is fog ezzel:

grosjean-baleset-dppi_1



„Nyilván a verseny után még, mondjuk úgy, kissé heves voltam, de aztán a saját futamomat is ki kellett elemezni, így nem az volt a megfelelő pillanat. Ezért ma meghallgatom az indokaikat, és onnan léphetünk tovább. Örülök, hogy meghallgathatom őket és tanulhatok tőlük.”

A renault-s versenyző továbbra is kitart amellett, hogy túlzás volt a sokszori ismétlés, s ebben Grosjean felesége is megerősítette: „Nem változott az álláspontom. Úgy éreztem, hogy miután egyszer megmutatták az esetet, majd azt, hogy kiugrott az autóból és beült az orvosi autóba, ennyi volt mindösszesen, amit látnunk kellett. Úgy éreztem, ez tapintatlan a családjával szemben, de emellett a mi figyelmünket is elterelte, mert valahányszor bementünk a garázsba kideríteni, hogy mi történik, folyamatosan csak ezt ismételgették. Így kellett megpróbálni magunkra irányítani a mérnökök és a szerelők figyelmét. Nyilván mindenki kissé szétszórt és zavarodott volt, ami teljes mértékben érthető. Belefutottam Romain feleségébe, Marionba, aki értékelte a megjegyzéseimet, és szerintem ennyi megerősítésre volt csupán szükségem.”

Ricciardo hozzátette: sosem éreztem úgy, hogy a balesetek is részei lennének annak, amik vonzóvá teszik az autósportokat, de megérti, hogy egyesek szeretik nézni őket. „Sosem érdekeltek a balesetek. Mindig küldözgetnek klipeket, hogy ’oh, láttad a bukást az Indy 500-on?’ meg ilyesmi. Nyilván engem sosem vonzottak ezek. Néhány ember imádja ezt és a törmelékeket, de úgy érzem, nem vagyok már tízéves, ebből valamelyest kinövünk. 54g-s becsapódás volt, és bár nem vagyok doktor, de lehettek volna akár később további belső szövődményei. Szóval úgy éreztem, kissé sértő volt.”

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: