DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Veszélyesnek tartja a külső pályát Verstappen

Különleges vonalvezetésen, a bahreini aszfaltcsík külső verzióján tartják a szahíri dupla második felvonását. Az év leggyorsabb pályáját különlegessége miatt sokan várták, de a pénteki második leggyorsabb, Max Verstappen nincs elragadtatva tőle.

„Nem a legizgalmasabb itt vezetni, hogy őszinte legyek” – summázta a Red Bull pilótája a pénteki első szabadedzés után. A 3543 méteres pálya, ahol a leggyorsabb körök 55 másodperc alá mentek már az edzésnapon, három egyenesből és az ezeket összekötő kanyargós szakaszból – a hagyományos vonalvezetéshez képest az új részből – állnak. Verstappennek épp ez a középső szektor nem tetszik.

„Mivel a pálya kicsi, a rádió állandóan szól, megy, hogy vigyázz itt, forgalom ott. Nem szeretjük ezt hallgatni. A második szektor pedig egészen vak több kanyarban, veszélyes ott lelassítani. Márpedig a gumikat le kell hűteni, ha újabb kört akarunk megtenni. Nem valami élvezetes vagy könnyű itt menni, de hát ez van.”



A holland az első és második szabadedzésen is megszerezte a második pozíciót. Ő azonban nem a hivatalosan mindkétszer leggyorsabb George Russellhez méri magát – akitől 0,128 másodperccel maradt el másodjára –, hanem Valtteri Bottashoz, akinek lágy gumis gyorskörét törölték.

„Az egyensúlyt tekintve még mindig nem találtuk meg az optimális beállítást, főleg a rövid etapokon. Úgy néz ki, egy kicsi még mindig hiányzik. A hosszabb etapok nem tűntek rossznak, de azon a téren is lehetünk még jobbak. Igaz, Valtteri körét törölték, de három és fél tizedre voltunk tőle, ami elég sok. Több időt kell találnunk, a kvalin és a versenyen muszáj még dolgoznunk. Egy kicsit javulnunk is kell, hogy versenyképesek legyünk” – sorolta a Red Bull pilótája.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: