DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Vandoorne: Csalódott vagyok, ez fáj

Kevés állást érezhetnek jelen pillanatban olyan feleslegesnek a világon, mint a Mercedes tartalékpilóta pozícióját. Vandoorne az összes versenyre elutazott a csapattal, hogy aztán ne kapja meg a nagy lehetőséget.

A korábban McLarennel két szezont teljesítő Stoffel Vandoorne a Mercedes tartalékpilótájaként kezdte meg az évet, az istálló tagjaként utazta végig a versenynaptár helyszíneit, készen állva arra, hogy szükség esetén ő vezesse a csapat egyik autóját. Vandoorne a valenciai Formula-E-teszt után is Bahreinbe utazik, hogy ellássa szerződéses kötelezettségeit.



Ennek ellenére amikor a Mercedesnél felszabadult egy ülés Lewis Hamilton koronavírusos megfertőződése után, nem Vandoorne-t jelölték ki helyettesnek – akire először a többség számított –, hanem George Russellt, a Williams versenyzőjét és a Mercedes utánpótlásának tagját. A belga nem rejtette véka alá csalódottságát, a közösségi médiában posztolt.

„Gyors felépülést kívánok Lewis Hamiltonnak, remélhetőleg újra az autóban lesz, amilyen hamar csak lehet. Senki sem tudja igazán pótolni őt!” – írta az Instagramra Vandoorne. „Természetesen csalódott vagyok, hogy nem kaptam esélyt, hogy a Mercedesnél vezessek ezen a hétvégén. Miután az évet azzal töltöttem, hogy minden F1-es versenyre elutaztam és rengeteg időt, fizikai felkészülés, elkötelezettséget szenteltem erre a programra… Fáj!”

„Másrészt tiszteletben tartom azt a döntést, hogy George Russellt tették az autóba. Ő a kiemelkedő versenyzők egyike, teljes mértékben megérdemli a lehetőséget. Az ilyen pillanatok tesznek még motiváltabbá, és biztosítok mindenkit, hogy továbbra is száz százalékot fogok beleadni! Köszönöm mindenkinek a támogató üzeneteket, nagyszerű volt látni őket” – posztolta a Formula-E második helyezettje.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: