DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Bottas: Nem lenne jó, ha George legyőzne...

A Mercedes finn F1-es pilótája szerint új csapattársának sok mindent kell megtanulnia, szóval rá nézve nem lenne túl szép, ha kikapna tőle ezen a hétvégén, de nem is akar ilyeneken gondolkodni.

Új csapattársat kap az előttünk álló versenyhétvégére Valtteri Bottas, hiszen Lewis Hamilton helyett a fiatal George Russell ugrik be Bahreinben, így Bottas feladata, szerepe is megváltozik. Ezzel együtt természetesen a teher is más lesz rajta: ha Russell beugróként legyőzi, az nagyon rossz fényt vet rá...

Bottas először arról beszélt Russell-lel kapcsolatban, hogy együtt tud vele érezni, hiszen mindketten a Williamsnél kezdtek és mindketten onnan ülhettek át a Mercedesbe - tudja, hogy nagy lehetőség ez a fiatal számára. Hozzátette, hogy a csapatot ismeri Russell, tesztelt már velük, illetve a Mercedesnél olyan a belső hangulat, a munkamorál, hogy mindenki nyitott és segít neki, a brit pedig tehetséges és már van F1-es tapasztalata, úgyhogy nem kell félteni.

bott_2



Kapott még egy kérdést ezzel kapcsolatban, arra azt válaszolta, hogy nem, nincs rajta nyomás, mert mindegy, hogy Lewis Hamiltonnak, vagy George Russellnek hívják a csapattársát, az ő dolga mindig ugyanaz, de megérti, hogy egyesek (sokan) ezt szeretnék belelátni - utalt itt arra a kérdésre, hogy vajon a 2022-es ülésért harcolnak-e ők ketten Bahreinben.

Végül azonban csak nem kerülhette ki a válaszadást: kerek-perec megkapta azt a kérdést, hogy mi lesz akkor, ha Russell legyőzi... "Milyen kérdés ez..." - reagált egy nevetés mellett Bottas. "Nem igazán gondolkodtam ezen. Nehéz meghatározni, hogy mire számíthatunk George-tól a teljesítmény tekintetében, mert a csapatot ismeri, de az autó más ahhoz képest, mint amivel utoljára tesztelt és azért meg kell tanulnia új dolgokat. Nem igazán tudok erre mit mondani, ha mindenképpen valamilyen válasz kell, akkor azt mondom, hogy ha legyőz engem, akkor az nyilván nem nézne ki túl jól számomra, úgyhogy próbálom elkerülni. De inkább pozitívan gondolkodom, erre így nem gondoltam."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: