DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Sajtó: Russell ül be Hamilton helyére

Sajtóinformációk szerint George Russell kaphat lehetőséget a Mercedesnél a koronavírusos Lewis Hamilton helyett az előttünk álló hétvégén, erről pedig a mai nap folyamán végleges döntés is születhet.

A Motorsport.com saját forrásaira hivatkozva írta meg, hogy jó eséllyel George Russell kap lehetőséget a Mercedesnél a Szahíri Nagydíjon, ő fogja pótolni a koronavírus miatt hiányzó Lewis Hamiltont. Jelenleg két opció van a csapat előtt, az egyik, hogy egy üzlet keretein belül elviszik Russellt a Williamstől erre a hétvégére, a másik pedig, hogy bevetik az éppen ilyen esetekre tartott tartalékpilótát, Stoffel Vandoorne-t, aki a Formula-E valenciai tesztjéről érkezik Bahreinbe.

russ_2



Russell mellett szól az, hogy ő lehet a Mercedes egyik jövőbeli versenyzője, jól ismeri a gumikat, illetve a Mercedest is tesztelte már, míg Vandoorne aktuális tapasztalata azért nincs ezen a szinten, nincs is annyira mozgásban, mint Russell. A britet nyilván valahogy el kell hozni a Williamstől, de a két csapat jó kapcsolatban van, valószínűleg meggyőzhetők a grove-iak, ha Toto Wolff és stábja úgy dönt. Amennyiben Russell átül a Mercedesbe, úgy a Williams Jack Aitkennek adhat F1-es lehetőséget.

A portál szerint azonban végleges döntés most még nincs, az ma délelőtt várható - illetve a döntés megvan, a Mercedesnek Russell kell, de a Williamsszel még nem történt meg a megegyezés.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: