DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

McLaren: Hiányzik egy Ricciardo-kaliberű pilóta

Ugyan a wokingiak csapatfőnöke elégedett a jelenlegi felállással, de úgy érzi, egy már bizonyított futamgyőztes versenyző érkezésével még közelebb kerülhetnek az F1 élmezőnyéhez.

Daniel Ricciardo két a Renault-nál eltöltött év után csatlakozik 2021-ben a McLarenhez, ahol a Ferrarihoz távozó Carlos Sainz helyét veszi át. Andreas Seidl, a wokingiak csapatvezetője már korábban is elismerően nyilatkozott a Red Bull-lal korábban versenyeket nyerő, idén pedig két dobogós helyezést begyűjtő ausztrálról, most pedig elmondta, hogy azért érzi fontosnak az érkezését, mert bár elégedett a jelenlegi duóval is, egy bizonyított élmenő segíthet a csapatnak és leendő társának, Lando Norrisnak is még tovább fejlődni:

ricciardo-dobogo-2020-dppi



„Egyértelmű, hogy várom ezt, ezért is voltam nagyon boldog, hogy sikerült megszereznünk Danielt” – nyilatkozta Seidl a Channel 4-nek. „Nyilvánvalóan nagyszerű párosunk van Carlosszal és Landóval, de ami hiányzik pillanatnyilag, az egy olyan mércét jelentő versenyző, aki a múltban már megmutatta, hogy a megfelelő eszközökkel képes futamokat nyerni. Ha pedig megnézzük, hogyan teljesít Daniel idén a Renault-val, már nagyon várom, hogy nálunk legyen és lássuk, velünk mire képes. És szerintem Lando számára is fontos egy ilyen viszonyítási pont csapaton belül, és biztos vagyok benne, hogy kettejükkel nagyszerű jövő állhat előttünk.”

A McLaren idén komoly harcban van a konstruktőri harmadik helyért a Renault-val és a Racing Pointtal, s két futammal az évad vége előtt ők állnak a legjobban az említett trió közül. Seidl szerint viszont a világbajnoki tabellán elért helyezés után járó pénz nem befolyásolja a jövő évi kilátásaikat, mivel az üzleti terveiket még az alapján alakították ki, hogy fogalmuk sem volt róla, hogy a Ferrari visszaesésével ilyen előkelő helyezésért küzdhetnek:

„Emiatt nem függünk ettől a pénztől rövid távon. Világos tervünk arra, hogy a költséglimiten belül maradjunk jövőre, szóval szerintem az erőforráscserével és Daniel érkezésével jó helyzetben vagyunk, hogy csapatként megtegyük a következő lépést, ami a legfontosabb számomra, hiszen így kerülhetünk közelebb a Formula-1 élmezőnyéhez.”

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: