DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
F1

Hivatalos: Russell vezethet a Mercedesnél

Bejelentették, hogy Lewis Hamilton helyét George Russell veszi át a hétvégén, míg az ő ülését a Williamsnél Jack Aitken foglalja el.

Megszületett a döntés, megérkeztek a hivatalos bejelentések: a koronavírusos Lewis Hamilton helyett George Russell kap lehetőséget a Mercedesnél, ő lesz Valtteri Bottas csapattársa a hétvégén Bahreinben. Russell elmondta, hogy nagyon köszöni a Williamsnek azt, hogy elengedik a Mercedeshez, de hozzátette, hogy az ő csapata továbbra is a grove-i istálló, folyamatosan szurkolni fog nekik.

"Jó esélynek tartom ezt arra, hogy a mezőny legjobb csapatánál tanuljak és jobb pilótaként térjek vissza majd a Williamshez, a megszerzett tapasztalatokkal pedig segítsem a csapatot a folytatásban. Ugyanígy nagy köszönet jár a Mercedesnek is, hogy hisznek bennem. Lewist természetesen senki sem pótolhatja, de mindent bele fogok adni, ahogy beleülök az autóba" - mondta Russell.

Az ő helyére is megvan a pilóta, a fiatal Jack Aitken ül be a Williamsbe - ő most debütál a Száguldó Cirkuszban, így neki nyitott lehetőséget Hamilton megbetegedése. Aitken idén a Formula-2-ben versenyzett és a Williams tartalékja volt az F1-ben, egyszer, a Stájer Nagydíj első szabadedzésén vezethette is már az autót versenyhétvégén, szóval teljesen nem lesz neki idegen a technika - ezzel együtt persze újoncként nem lesz egyszerű dolga.

A Mercedes annyit hozzátett mindehhez, hogy az Abu Dhabira tervezett pilótafelállását majd a mostani hétvége után jelenti be - könnyen lehet, hogy Russell ott is lehetőséget kap, hiszen Hamiltonnak a hét közepén jár le a karanténja.



russi

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: