DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Bottas: Most már nem etetem a fekete macskát

Toto Wolff szerint hihetetlen balszerencséje volt idén a finn F1-es pilótának, aki humorosan reagált erre - tudja, hogy mi a probléma, de mostantól nem eteti azt a bizonyos fekete macskát...

Nemrég Lewis Hamilton is dicsérte Valtteri Bottas teljesítményét, a világbajnok szerint a finn pilóta nagyon közel volt hozzá a teljesítmény tekintve, egyszerűen ő stabilabb és kiegyensúlyozottabb tudott lenni, ez döntött a javára, a nagy különbségért pedig Bottas balszerencséje a felelős - voltak technikai hibái, defektjei, sok minden összejött neki. Most nagyjából ugyanezt elmondta Toto Wolff is.

"Valtterinek olyan szintű balszerencséje volt ebben a szezonban, hogy az már szinte őrület. Több defekt, aminek nem szabadott volna megtörténnie, piros zászló, amikor vezette a futamot... Ha nem lenne ennyire erős mentálisan, akkor elkezdhetné megkérdezni, hogy ez miért történik meg egy valakivel. De nem Valtteri. Ő olyan erős, olyan szilárd és annyira lepattannak róla a dolgok, hogy ettől csak még erősebb lesz" - idéz a Mercedes csapatvezetőinek szavait a GPFans.

boti_1



"Ugyanakkor sajnálom őt azért, hogy ennyi problémája adódott egyetlen szezon során. Három-négy-öt futammal többet nyerhetett volna meg idén, amelyekkel legalább egy sima második helyet elérhetett volna. Ez így nehéz" - tette hozzá.

Maga Bottas viszont humorosan reagált a balszerencséjére: "Van egy lakásom Franciaország déli részén és egy fekete macska megjelenik ott minden nap. Talán az a gond, hogy elkezdtem etetni, mindenesetre visszajár, szóval most megígérem, hogy nem kap többet enni. Ha listát írnék azokról a balszerencsés eseményekről, amelyek idén megtörténtek a versenyhétvégék során, az egy elég hosszú lista lenne. Sírnom kellene, vagy nevetnem? Valószínűleg nevetnem. Remélem, hogy ezek a dolgok kiegyenlítődnek."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: