DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Steiner: Nem, Mazepin nem veszi meg a csapatot

A Haas csapatfőnöke kijelentette, hogy az új pilótájuk apja nem veszi meg az istállót és szerinte nem baj, ha valaki hoz magával szponzori hátteret - sok versenyző kerül be így az F1-be.

A Haas ma délelőtt bejelentette, hogy 2021-ben Nyikita Mazepin lesz az egyik Formula-1-es pilótája, ezzel kapcsolatban pedig Günther Steiner csapatfőnök sajtótájékoztatót is tartott. A kérdések középpontjában talán érthető módon az állt, hogy Mazepin mennyire lesz fizetős pilóta és hogy mennyire az volt a fő mozgatórugója a leigazolásának, hogy ki az édesapja és milyen háttérrel rendelkezik.

stein_1



Steiner ezzel kapcsolatban elmondta, hogy természetesen Mazepin hoz magával szponzort, ez nem titok, de nem gondolja úgy, hogy ez problémát jelent. Mint mondta, sok nagyon jó versenyző kerül be azért a sportágba, mert jó háttere van, akár toppilóták esetében is megvolt ez annak idején, példaként pedig Sergio Perezt említette, aki nagyon komoly tőkét visz magával mindenhova, mégsem tekintünk rá úgy, mint egy fizetős pilótára. Egyébként pedig szerinte természetes dolog, hogy ha van két hasonlóan tehetséges versenyző, akkor az van előnyben, aki emellé pénzt is tud hozni.

Ami Mazepin versenyzői tudását illeti, azt emelte ki, hogy a nehéz szezonrajt nélkül most az F2-es bajnoki címért harcolhatna és abszolút top tehetségnek számít.

Végül pedig egy konkrét újságírói kérdésre azt is kijelentette, hogy "nem, Mr. Mazepin nem igényelt részvényeket a Haas Formula-1-es csapatából és nem, nem tervezi ezt megtenni a közeljövőben" - határozott válasza után azért egy kis nevetés felharsant az online sajtótájékoztatón, melyen a Formula.hu is részt vehetett...

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: