DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Friss: Elkapta a koronavírust Lewis Hamilton

Nagy volumenű hír érte az autósportot kedd reggel: a Mercedes bejelentette, Lewis Hamilton Covid-19-tesztje pozitív lett. A világbajnok karanténba került és kihagyja a hétvégi nagydíjat.

A Mercedes tájékoztatása szerint Hamilton az előző héten három negatív tesztet produkált, köztük vasárnap délután is. Hétfő reggel azonban enyhe koronavírusos tünetekkel ébredt. Ezzel egyidejűleg kiderült, hogy a Bahreini Nagydíj előtt egy kontakttal érintkezett, akit azóta pozitív eredménnyel teszteltek. A fejleményeket követően Hamilton pozitív tesztet produkált, amely eredményt második teszt erősített meg.



A világbajnok az F1-es protokollnak és hatósági előírásoknak megfelelően karanténba került, és nem vehet részt a hétvégi Szahíri Nagydíjon. A csapat tájékoztatása szerint az enyhe tüneteket leszámítva Hamilton jó formában érzi magát.

A Mercedes rövidesen ígér bejelentést, ki helyettesítheti Lewis Hamilton a második bahreini futamon. Külföldi szakoldalak első helyen a tartalékpilóta Stoffel Vandoorne nevét említik, aki jelenleg a Formula-E tesztjén vesz részt Barcelonában. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: