DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Vettel: Ha nem figyelek, megint ütköztünk volna

Alaposan kiakadt ferraris csapattársára a négyszeres F1-es világbajnok annak a Bahreini Nagydíj rajtjánál bemutatott manővere miatt: szerinte a spielbergi incidensük ismétlődhetett volna meg.

A Romain Grosjean ijesztő balesete után újraindított Bahreini Nagydíjon Sebastian Vettel a tizedik, Charles Leclerc pedig a 12. helyről várhatta a második startot, amely után rögtön az első kanyarban bevetődött kollégája mellé a monacói, s meg is előzte őt. A német már a csapatrádión nehezményezte Leclerc megmozdulását:

vettel-bahrein-ferrari



„Nem lehet, hogy megint ez van! Nem csinálhatja ezt, mintha itt sem lennék. Ugyanez volt Ausztriában is, most komolyan! Ütköznöm kellett volna, talán az lett volna a jobb opció. Egész délelőtt arról beszéltünk, hogy hagyunk egymásnak helyet.”

A Ferraritól év végén távozó versenyző a leintés után is még mérges volt Leclerc-re: „Veszítettem a rajtnál, mert nagyon figyelmes voltam Charles-lal. Nem hiszem, hogy olyan szögből normális esetben be lehet esni, hacsak nem hagyom annyira nyitva az ajtót. Kicsit ideges lettem, mert szükségtelen volt a manőver, de rendben van. Sok helyezést veszítettem utána, aztán pedig megvoltak a magunk gondjai.”

A végül pontot sem szerző Vettel elmondta: el fog beszélgetni csapattársával a bahreini incidensről. „Igen, beszélni fogok vele. Végső soron ugyanaz történt, mint Ausztriában, s ha nem figyelek oda, megint ütköztünk volna” – idézi őt a PlanetF1.com szakoldal.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: