DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Átlagos tempója miatt aggódik a Mercedes

Bár kisajátította az első sort a Bahreini Nagydíjra, mégsem veszik készpénznek az újabb győzelmet a világbajnok alakulatnál: tartanak a Red Bull és Max Verstappen taktikájától és gumikezelésétől.

A Formula-1-es Bahreini Nagydíj időmérő edzése újfent kettős Mercedes-sikert hozott: Lewis Hamilton indulhat a pole-pozícióból, míg Valtteri Bottas a második rajtkockából. Az Ezüst Nyilak ennek ellenére sem számítanak sétagaloppra a vasárnapi futamon: Andrew Shovlin versenymérnök szerint pénteken a hosszú etapok során nem volt kiemelkedő a tempójuk, ráadásul fő üldözőjüknek, Max Verstappennek eggyel több friss kemény keverékű abroncsa maradt.

hamilton-mercedes-bahrein-day2



„Nem annyira egyszerű ez, kicsit küszködünk az autó egyensúlyával, s a szabadedzések során nehezen tudtunk mindent a megfelelő tartományban tartani” – idézi Shovlint a PlanetF1.com szakoldal. „Ugyanakkor az időmérőn szépen összeállt minden, s egyre jobban magunkra találtunk, ahogy javult a pálya tapadása.”

„Örülünk, hogy mindkét autónk a közepes gumin rajtolhat, de számítunk azért eltérésekre a stratégiákban, ugyanis néhány csapat egy extra szett kemény keverékű gumival érkezik a versenyre. A hosszú etapjaink pénteken igencsak átlagosak voltak, ezért változtattunk néhány dolgon szombatra, s remélhetőleg kontroll alatt tudjuk tartani a gumik hőmérsékletét a futam során. Ez ráadásul egy olyan pálya, ahol lehet előzni, ahol jelentős szerepet játszik a kopás és ahol messziről is sikeresen alá lehet vágni a másiknak, ami izgalmas versenyt eredményezhet.”

A Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff szerint is veszélyes lehet rájuk Verstappen: emlékeztetett rá, hogy idei egyetlen győzelmükkor, a silverstone-i 70. Évfordulós Nagydíjon is jobb gumikezeléssel és stratégiával előzték meg őket. „Trükkös lesz a vasárnap. Verstappennek maradt egy második szett kemény abroncsa, és minden valószínűség szerint közepes-kemény-kemény taktikával fog menni, ami papíron a leggyorsabb. De mindent megteszünk, hogy jót harcoljunk velük. Izgalmas futam lesz, és már várjuk, hogy egy nagyszerű show-t produkálhassunk a bahreini villanyfény alatt” – fogalmazott Wolff.

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: