DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Vettel: Legyünk ravaszak, mint a róka, akkor van esély

Egész hétvégén nem volt még az első tízben a Ferrari, de a két pilóta úgy érzi, elérhető a pontszerzés Bahreinben. Ehhez jó stratégiára is szükség lesz a 11-12. helyről.

Pocsék Bahreini Nagydíjat teljesít eddig a Ferrari: a hétvége eddigi egyetlen felvonásában sem sikerült a legjobb tíz közé kerülni. A szombati időmérőn Sebastian Vettel a 11. rajthelyet, Charles Leclerc a 12. kockát szerezte meg, 16 ezredmásodperc választotta el a két vörös autót.

„Nagyon nehéz és szoros volt. Szerintem a második szektor nem volt ideális, túl közel kerültem George Russellhez, ami nem segített. Az utolsó szektorban is küszködtem, hogy munkára bírjam az első abroncsokat. Talán ott lett volna még egy kis köridő, a kettes szektor biztos nem volt teljesen tiszta. Összességében ott vagyunk, ahol a hétvégén a helyünk volt” – idézi az Autosport Vettel értékelését. A német 11-4-re szépített az időmérős összevetésben, de kevésbé örül csapattársa legyőzésének, inkább azon jár az esze, hogy egy stratégiai húzással elérhetők a pontok.



„A futam holnap lesz, a verseny pedig nem egy körről szól. Ez a pálya durván bánik a gumikkal, holnap a menedzselésük lesz a kulcs. Ha ravaszak leszünk, mint a róka, jó esélyünk lesz. Ha nem, akkor hosszú futam vár ránk. Továbbra is azt hiszem, jó esélyünk van pontokat szerezni” – mondta a négyszeres világbajnok.

Hozzá hasonlóan Leclerc – aki lépéshátrányban van Vettelhez képest ezen a hétvégén – szintén úgy érzi, előrébb is végezhetett volna, vasárnap pedig elérhető a top 10-es eredmény.

„Mindig teljesíthetünk jobban, bár ez mindenkire igaz. A 4-es kanyarban azt hiszem, elég sokat veszítettem, de ez van, 11. és 12. helyről indulunk, elsőként választhatunk szabadon gumit. Nem tudom, ebből mennyit profitálhatunk, mert akik közepesen indulnak az első tízből, biztosan nincsenek túl rossz helyzetben. A tőlünk telhető legjobbat nyújtottuk, ma ez volt lehetséges” – összegezte az időmérőt Leclerc.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: