DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Verstappen inkább a versenyre készült?

A holland annak örült, hogy legalább a tiszta oldalról rajtolt és megpendítette, hogy reméli, a jó futam érdekében megfelelő kompromisszumot kötöttek.

Ha a Mercedes két pilótája azt mondta, hogy nem történt velük semmi különös a Bahreini Nagydíj időmérőjén, akkor ugyanezt elmondhatjuk Max Verstappenről is: a Red Bull holland klasszisa hozta a megszokott szintet, közel volt a Hamilton-Bottas pároshoz, volt olyan pont, amikor a finnt meg is előzte, de végül be kellett érnie a harmadik hellyel, ez volt számára a maximum.

verred33



"A köröm igazán rendben volt, jól alakult, bár a lassú kanyarokban egy kicsit szenvedtem a hátsó tapadással, nem olyan volt, mint amilyet szeretek. Összességében viszont úgy gondolom, hogy megfelelő volt ez az időmérő, meglátjuk, hogy mi lesz majd holnap a futamon, mert az elég kemény lesz majd a gumiknak. Remélem, hogy a megfelelő kompromisszumot kötöttük ennek érdekében. Szerintem egyébként egyértelmű, hogy a Mercedes mára emelt a tempón" - értékelt az autóból kiszállva Verstappen.

Hogy milyen kompromisszumra gondolt Verstappen? Egyes pletykák szerint a Red Bull erősen a versenyre állította be az autót és nem erőltette túlságosan az időmérőt - ezen a pályán bőven lehet előzni, nagyon sokat számít a gumikezelés, tehát nincs túl nagy szerepe annak, hogy egy hellyel előrébb, vagy hátrébb végez valaki szombaton. Verstappen egyébként a rádióban azt is megpendítette, hogy a harmadik hely a rajtrács tiszta oldalát jelenti...

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: