DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Hamilton, Bottas: Nem történt semmi különös

A brit a pole-ban, a finn a második, van közöttük szűk három tizedmásodperc - mondhatjuk, hogy semmi extra, a két pilóta is így értékelte a Bahreini Nagyíj időmérőjét.

Különösebb gond nélkül, magabiztos teljesítménnyel, meggyőző autózással húzta be a kilencvennyolcadik Formula-1-es pole-pozícióját Bahreinben - három tizedmásodpercet adott Valtteri Bottasnak és kissé úgy tűnt, hogy erőlködés nélkül nőtt csapattársa fölé. A hétszeres világbajnok sem nagyon tudott mást mondani: nem hibázott, első lett, ennyi.

hami44



"Nagyon tiszta kört tudtam menni, nyomás nélkül kisebb megkönnyebbülés itt Bahreinben körözni. Jól indult, de persze mindig lehet időt találni itt, vagy ott - meg kellett találni az egyensúlyt, hogy a megfelelő csúcsponthoz, illetve kigyorsításhoz illő féktávot vegyem. Őszintén nem igazán ünnepeltem meg a hetedik világbajnoki címemet, mivel edzettem és a célra koncentráltam továbbra is. Ez a közös munka gyümölcse, annak folytatása és továbbra is lenyűgöz a csapatom" - mondta Hamilton. 

"Jónak tűnt egyébként a köröm, úgy éreztem, hogy mindent kihozok belőle, de ugyanakkor mégsem történt ez meg. Nem követtem el hibát, jónak éreztem... de legalább újra ott vagyok az első sorban. A hosszú etapok jók voltak a szabadedzések során, szóval várom a holnapi futamot" - értékelt röviden a második helyet megszerző Bottas.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: