DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Rossz gumit tettek fel Stroll autójára

Kiderült, hogy mi okozta a kanadai pilóta váratlan lelassulását a Q2-ben - Perez elégedett, szerinte a versenytempó számít és nem az időmérő, az autó pedig jónak tűnik.

Teljesen váratlanul esett ki a Bahreini Nagydíj időmérőjének második szakaszában Lance Stroll azok után, hogy a korábbi időeredményei alapján az élmezőnybe vártuk. A kanadai pilóta a kvalifikáció után elárulta, hogy egy hiba okozta a lemaradását és egyben a kiesését.

"Egyszerűen rossz gumik voltak az autón. Senki sem hibázott, szerintem rosszul kommunikáltunk az időzítéssel kapcsolatban. Azt hittem, hogy van két időnk két körre, de csak egyre volt és fent maradt az az autón egy használt közepes szett - azt tettük fel a Q1-ben és mentem vele egy kört még a piros zászló előtt. A többiek új szettet tettek fel, szóval arra sem volt esélyem, hogy közel legyek" - mesélte Stroll az időmérő után a Sky-nak.

stroll_2



Sergio Perez viszont jó kvalifikációt produkált, az ötödik helyen zárt és a futamon nyilvánvalóan szeretne minél előrébb végezni. "Az utolsó körömnél vesztettem egy kis időt a tizenhármas kanyarnál, ahogy fékeztem, már próbáltam is befordulni és korrigálni kellett a kormánnyal. Utólag persze mindig könnyű látni, hogy hol maradt ott idő, de így is elégedett vagyok, rosszabbra számítottam" - magyarázta a mexikói.

"Igazából azt gondolom, hogy az időmérő Bahreinben itt nem nagyon számít, a jó, kiegyensúlyozott versenytempó számít. Emiatt magabiztos vagyok, jó az autónk, szóval várom."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: