DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 5. vasárnap
F1

Bottas: A ponthátrány nem a valós különbség

Nincs akkora eltérés közte és Lewis Hamilton között, mint a bajnokság állása tükrözi. A magát évről évre erősebbnek érző finn szerint: „Nem volt nagy különbség, de elég ahhoz, hogy ő győzzön.”

Tizennégy futam során Lewis Hamilton 307, Valtteri Bottas viszont harmadával kevesebb, 197 pontot szerzett a 2021-es szezonban: ennek köszönhető, hogy a brit már három fordulóval az évad vége előtt bebiztosította a világbajnoki címet. A finn kritikusai szerint a két versenyző közti kvalitásbeli különbség ég és föld, Bottas azonban amellett érvelt a csütörtöki sajtótájékoztatón, hogy ez nincs így.

„A bajnokság számomra elveszett, de sok pozitívumot meríthetek ebből az évből. Számos területen képes voltam a fejlődésre. Természetesen ez még nem elég a bajnokság megnyerésére, de hajtok tovább. Volt pár balszerencsés futamom, melyeken pontokat veszítettem. De voltak olyan versenyek is, amelyeken Lewis jobb volt nálam, és végül ez bizonyult döntőnek számára” – mondta el a bajnokság második helyezettje.



„Ebben a sportágban a pontkülönbség jelen pillanatban nagyon nagynak tűnhet, ezzel tisztában vagyok. De a legvégén az apró eltérések számítanak. Nem voltam képes tartósan olyan magas szinten lenni idén, mint Lewis, ez jelentette az eltérést. Nem volt nagy különbség, de elég ahhoz, hogy ő győzzön” – folytatta Bottas. Ez egybecseng azzal, amit Toto Wolff csapatfőnök mondott: alfahímnek nevezte a finnt is, aki behúzza azokat a versenyeket, melyeken csapattársának nem megy jól.

„Ezen dolgozni fogok a jövőben, mert úgy érzem, évről évre jobb vagyok. Ez az, ami reményt és motivációt ad nekem. Még jobban fogok hajtani, hogy megpróbáljak fejlődni a jövőben, különösen a következő szezonban” – fogadkozott Bottas.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: