DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Mikor lesz Hamiltonnak új szerződése?

Szűk három héten belül vége az idei F1-es szezonnak, Lewis Hamilton új szerződésének aláírása pedig egyre későbbre csúszik. A Mercedes csapatfőnöke elmondta, mikor lehet egyezség.

Így év végére szokatlan helyzet állt elő a Mercedes világverő F1-es alakulatánál, ugyanis sem a hétszeres világbajnok pilótájuk, sem a gárda olajozott működéséért felelős csapatfőnökük nem rendelkezik szerződéssel a jövő szezonra. Valtteri Bottas nyáron bejelentett szerződéshosszabbításával az F1 közönsége arra számított, hamarosan a két kulcsfigura is aláír, de ez azóta sem következett be. Az is benne van a levegőben, hogy Lewis Hamilton jövőre nem folytatja a királykategóriában, de Wolff ragaszkodik ahhoz, hogy lesz folytatás.

Em3sf9fW8AAR6x_



„Imádja a versenyzést, ahogy én és a csapat is. Nem lenne olyan szórakoztató az élet, ha nem a stopperóra ellen zajlana. Emiatt úgy gondolom, folytatjuk. A következő is egy nagyszerű év lehet, aztán 2022-vel jönnek az óriási kihívást jelentő új szabályok. Itt leszünk még egy ideig” – idézte a Racefans.

 Ezek szerint az a szokatlan helyzet is előállhat, hogy a páros csak a szezon vége után dönt a jövőjéről. „Szerintem az év vége felé reális” – árulta el Wolff, hozzátéve: semmi okuk siettetni a folyamatot. „Nem mintha nem lenne egymásra időnk, de nem akarok nyomást helyezni magunkra azzal, hogy azt mondom, Bahrein vagy Abu Dhabi előtt bejelentjük az új szerződést. Elkészül, amikor elkészül.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: