DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Hamilton: Ha Valtteri kikap, akkor tudja, hogy keményebben kell dolgoznia

A világbajnok szerint megvan a kölcsönös tisztelet közte és csapattársa között, de továbbra is dolgoznak a kapcsolatukon. Ha valamelyikük kikap, akkor tudja, hogy az miért van.

Lewis Hamilton szerint ő már megtanulta, hogy hogyan kell jó csapatjátékosnak és csapatvezető pilótának lennie, már nem úgy viselkedik, mint anno Nico Rosberg mellett - mint ismert, a német versenyzővel késhegyre menő csatát vívtak házon belül, melynek utolsó felvonásaként Rosberg világbajnok lett Hamiltont megelőzve. Azóta Valtteri Bottasszal egészen más a kapcsolata a Mercedesnél.

lol



"Azt mondhatom erről, hogy természetesen érettebb lettem az idő haladtával és egyre inkább megtanultam azt, hogy hogyan legyen csapatjátékos, hogy hogyan vezessem a csapatot. Alapvetően a munkamódszereimet szerintem nem változtattam meg a Rosberg-időszakhoz képest, a saját csapatommal dolgozom, magamat megtartom magamnak. Most Valtterivel megvan a kölcsönös tisztelet. Amikor nyer, akkor tudja, hogy a kemény munka miatt tette, akkor pedig tudja, hogy legközelebb keményebben kell dolgoznia" - idézi Hamilton szavait a GPFans.

A brit pilóta mind a négy, Bottasszal közösen eltöltött évében világbajnok lett és negyvenegy futamot nyert meg, amíg a finn mindössze kilencet, úgyhogy ezek alapján Bottas elég sokszor érezheti úgy, hogy nem dolgozott elég keményen. "Továbbra is dolgozunk a kapcsolatunkon kollégaként és versenytársként is és nem hagyjuk, hogy ezt bármi is befolyásolja, ami a pályán történik. El kell végeznem a dolgomat, nem hibáztathatok más faktorokat. Ha megvernek, akkor jobban kell dolgoznom."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: