DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Wolff: Nem baj, hogy Lewis megosztó

Toto Wolff szerint Lewis Hamilton arra jött rá, hogy a szurkolótáborán keresztül nagyon sok emberhez elér, ezt pedig arra használja, hogy támogassa a számára fontos ügyeket.

Az idei szezonban minden korábbinál erősebben próbálja érvényesíteni nézeteit a Formula-1-es pályán kívül Lewis Hamilton, pedig az immár hétszeres világbajnok pilóta eddig is egyre inkább kiállt amellett, amit gondolt - az utóbbi években ez a környezetszennyezés és a globális felmelegés elleni harc volt, most viszont a Black Lives Matter mozgalom jeles képviselőjévé vált. Toto Wolff, a Mercedes motorsport-igazgatója szerint ezzel nincs semmi gond.

nop



"Mindig mondom, hogy nem csak versenyzőként fejlődött, de erős lett a személyisége is. Vannak témák, amik közel állnak a szívéhez és mivel sok embert ér el, rájött, hogy sokakhoz eljut a hangja - emiatt ezt arra használja, hogy a számára fontos témákról beszéljen. Szerintem ez abszolút elfogadható. Nyilván megosztó, de ez is rendben van, mert inkább legyen valaki megosztó, de mondja el a véleményét, mint hogy maradjon a kellemes állóvízben középen" - idézi Wolff szavait a Motorsport.

"Tökéletesen tisztában van azzal, hogy a Formula-1-ben, pilótaként aratott sikereivel növeli a közönségét és a hitelességét. Nyilvánvaló, hogy ez a kettő együtt jár - az is egyértelmű, hogy az elsődleges a versenyzés, de ettől lesz hitelesebb a többi" - tette hozzá Hamilton főnöke.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: