DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Coulthard: Michael és Lewis egyformán kivételesek

Az ex-F1-es skót szerint a csúcsformában lévő Michael Schumacher és a jelenlegi Lewis Hamilton egy szintet képviselnek. Coulthard beszélt a Ferrari idei küszködéséről is.

Lewis Hamilton bő egy héttel ezelőtt beállította Michael Schumacher hét vb-elsőséget számláló rekordját, s mivel nagydíjgyőzelmek terén már le is hagyta a németet, immár a brit számít statisztikailag minden idők legsikeresebb Formula-1-es versenyzőjének. A két klasszist rengeteg jelenlegi és korábbi F1-es szereplő összehasonlította már – most David Coulthard is beállt a sorba, aki mindkettejük ellen versenyzett, s aki szerint a két pilóta egy szintet képvisel:

hamilton-schumacher-2011-dppi



„Nem kérdéses, hogy ha Michael még mindig versenyezne és a csúcson lenne, akkor a vele egyenlő kihívójával nézhetne farkasszemet” – idézi Coulthardot a Stats Perform News. „Mivel úgy gondolom, Michael és Lewis is kivételes. Ahogy megnyerte a vb-címet Isztambulban, tökéletesen megmutatta, mennyire jó is valójában. A hatodik rajthelyről indult, rendkívül nehezek voltak a körülmények, mégis komoly előnnyel győzött. Szóval senkinek nem szabad kételkednie abban, hogy ő a legjobb, és nem is csak a generációjában, hanem minden idők egyik legjobbja is.”

Schumacher egykori csapata, a Ferrari ellenben rettenetesen szenved 2020-ban, Coulthard szerint viszont megvan bennük a potenciál, hogy előbb-utóbb visszataláljanak a helyes útra: „Egyértelműen csalódáskeltő ez a szezon a Ferrari-rajongók számára világszerte, és nyilván magának a Ferrarinak is. Tisztáztak néhány dolgot a motor kapcsán, ami azt eredményezi, hogy már nem tudják ugyanazt a teljesítményt kihozni belőle. De Charles Leclerc személyében egy kivételes fiatal pilótájuk van, s érkezik hozzájuk Carlos Sainz is.”

„Amit kissé zavarba ejtőnek találok, az Sebastian teljesítményének visszaesése, amire egyszerűen nem számítanánk egy ilyen kaliberű versenyzőtől. De ez van, fel fog támadni a Ferrari a jövőben: bár jövőre kevés szabály változik, aerodinamikailag jelentősen változtathatnak az autó hátulja körül. Úgy vélem, egy új motort is fejlesztenek, ami remélhetőleg újra előbbre hozza őket. S ahogy véget ért az ő domináns korszakuk Michaellel, s ahogy véget ért a Red Bull uralma, úgy fog lezárulni egyszer a Mercedesé is: minden véget ér egyszer, s a Ferrari vissza fog térni.”

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: