DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Hamilton: Brawn volt, aki meggyőzött

Bár először Niki Lauda vette fel vele a kapcsolatot, végül Ross Brawn volt az, aki Lewis Hamiltont a Mercedes formálódó alakulatához csábította. A hétszeres világbajnok visszaemlékezett a döntésére.

Lewis Hamilton neve mára összeforrt a Mercedesszel, amihez immár nyolcadik éve, hogy csatlakozott. Az átigazolása napjaiban, 2012 végén bolondnak tartották, hogy a McLaren élcsapatát hagyja maga mögött egy bizonytalan jövő elé néző gárda kedvéért, de utólag visszatekintve egyértelmű, hogy a pilóta kiváló döntést hozott. A hetedik világbajnoki címét megszerezve Hamilton visszaemlékezett arra a 2012-es év végére, amikor a csapat először felvette vele a kapcsolatot. Mint kiderült, valójában nem Niki Lauda, a gárda elnöke győzte őt meg. Ross Brawn csapatfőnök szavai is szükségesek voltak a döntéshez.

mercedes-2013-kozos



„Nikivel a monacói otthonomban beszélgettünk. Ő volt az első a csapattól. Úgy volt vele, hogy ’ehhez a csapathoz csatlakoznod kell’. Eleinte nem győzött meg, de aztán Ross leült velem édesanyám házában. A konyhában teáztunk, miközben elárulta terveit a csapattal. Mélyen beleláthattam abba, milyen változtatásokra készül. Ez volt a fordulópont” – idézte a Motorsport.

Bár a csapatváltást mindvégig helyesnek érezte, Hamilton álmaiban sem gondolt ennyi világbajnoki címre. „Már akkor tudtam, hogy jó döntés volt, amikor meghoztam azt. De hogy számoltam-e hat világbajnoki címmel? Jesszus, dehogy. Szerintem igaz, amit az életről mondanak: ne azt tegyük, amit mások várnak tőlünk, hanem merjünk belevágni abba, amit helyesnek érzünk. Mérlegeljünk, aztán lépjünk. Legyen az végül jó vagy rossz, bele kell magunkat vetni teljesen” – tanácsolta.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: