DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Ricciardo: Nem mi vagyunk az esélyesek, de…

Az F1-es Török Nagydíj után lépéshátrányba került a konstruktőri bronzéremért folyó harcban a Renault, de az ausztrál és csapattársa, Esteban Ocon is úgy véli, hogy még fordíthatnak.

Az isztambuli versenyt megelőzően egyetlen ponton belül volt egymáshoz képest a Racing Point, a McLaren és a Renault a konstruktőri világbajnokság összetettjének harmadik, negyedik és ötödik helyén, a Török Nagydíjon azonban Sergio Perez dobogója révén a Racing Point ellépett, s immár 18 pont az előnyük a Renault előtt, amelyet még a McLaren is megelőz, sőt immár a Ferrari sincs tőlük messze. Daniel Ricciardo szerint már nem a Renault a favorit a bronzért folyó harcban, de az ausztrál még bízik a fordításban:

ricciardo-renault-isztambul



„Egyértelmű, hogy most már mi vagyunk az esélytelenebbek, de ezt még mindig meg lehet csinálni, van még hátra három futam. Ha már csak egy vagy esetleg két futamunk lenne, nyilván sokkal pesszimistább lennék. De így még megcsinálhatjuk. Nagy kár, hogy Törökországban volt egy nagy fordulat. Fájdalmas volt, ezt nem tagadhatjuk. De mivel még van hátra három futam, szerintem még van esélyünk, hogy összehozzuk. És bár alighanem száraz versenyek lesznek, még így is sok minden történhet. Ismerjük Bahreint, elég szűk az első kanyar, szóval hátha Sergio és Lance össze akarnak ütközni” – viccelődött Ricciardo, akit a Motorsport.com idéz.

Egyetért vele csapattársa, Esteban Ocon is, aki így felelt arra a kérdésre, hogy még elérhetőnek tartja-e a csapatok közötti harmadik helyezést: „Igen, nagyon is. Úgy vélem, megvan még minden lehetőségünk erre. Van még három versenyünk, sok pontot lehet szerezni. Jelen helyzetben nagyon gyorsan fordulhat a kocka. Nincs kétségem felőle, hogy Bahreinben és Abu Dhabiban ismét harcban leszünk” – fogalmazott a francia, hozzátéve, hogy szerinte az említett két helyszínen várható forróság kedvezni is fog nekik.

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: