DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Briatore: Együtt dolgoztunk Alonso visszatérésén

Az egykori csapatfőnök félig-meddig újra jelen van az F1-ben: arról beszélt, neki is szerepe volt Fernando Alonso megállapodásában a Renault-val. Az olasznak nem tetszett, hogy a média úgy tálalta koronavírusos megbetegedését, mintha belehalt volna.

A 70 éves olasz üzletember, Flavio Briatore volt Fernando Alonso csapatfőnöke a Renault-nál, mikor a spanyol 2005-ös és 2006-os világbajnoki címét megszerezte. Briatorét a 2009-es kémbotrányt követően eltiltották a Formula-1-től, és bár rövidesen a büntetést visszavonták, az olasz formálisan sosem tért vissza a sportba. Ennek ellenére teljesen el sem szakadt tőle: Alonsóval újra együttműködve szerepe volt abban, hogy a kétszeres bajnok megegyezzen a 2021-es szezonra a Renault-val.

„Együtt dolgozunk, igen. Közösen dolgoztunk az F1-es visszatérésén is” – mondta a spanyol Antena 3-nak adott interjúban Briatore. „Nagy hír, hogy Fernando visszatér a jövő évben a Renault-val. Ő számomra olyan, mint egy családtag, hihetetlen dolgokat értünk el együtt, nagyszerű közös emlékeink vannak. El vagyok ragadtatva, hogy visszatér, mert ő a világ egyik legjobb versenyzője. Nagyon gyors, fitt és rendkívül motivált.”



Alonso és Briatore szoros kapcsolatát támasztja alá, hogy a versenyző is megosztott egy posztot a tévés szereplésről, „a főnök a képernyőn” kommentárral.

Augusztusban arról szóltak a hírek, hogy Briatore elkapta a koronavírust, amely következtében súlyos állapotba került kórházba – az olasz úgy gondolja, a sajtó elferdítette a tényeket.

„Sokat beszéltek róla a sajtóban. Meggyógyultam, de aki a híreket olvasta, azt hihette, hogy belehaltam. Nem haltam meg, fenomenálisan érzem magam. A Covid-19 szörnyű, számomra viszont csak egy enyhe tüdőgyulladás volt. Öt napra kórházba kerültem, aztán három hétig maradtam otthoni karanténban, amíg felgyógyultam” – beszélt a betegségről Briatore.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: