DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Egyéb

Briatore súlyos állapotban került kórházba a Covid-19 miatt

A Renault egykori csapatfőnökét, Flavio Briatorét súlyos állapotban szállították a milánói San Raffaele kórházba a koronavírus szövődményei miatt, tudta meg az olasz sajtó.

Több olasz lap is egybehangzóan állítja, hogy a Renault korábbi csapatfőnöke, Flavio Briatore kórházba került a hétfői napon, miután a pozitív koronavírustesztjét követően rosszabbodott az állapota.

Ugyan hivatalos megerősítés még nem érkezett a híres vagy inkább hírhedt csapatfőnök állapotáról, de az általában jó forrásokkal rendelkező olasz L’Espresso portál úgy tudja, hogy bár Briatore állapota súlyosnak mondható, de nem az intenzív osztályon látják el, ami megnyugtató lehet a körülményekhez képest.

Könnyen lehet, hogy Flavio Briatore a Porto Cervóban nemrég bezárt Milliárdosok Klubjában kaphatta el a koronavírust, mely történetesen az ő tulajdonában áll és a járvány második hullámának egyik melegágya.



Sajtóértesülések szerint nagyjából a személyzet 60 tagja produkált pozitív tesztet, de Briatore nemrég részt vett egy VIP futballmérkőzésen, ahol többek közt a Bologna leukémiával kezelt vezetőedzője, Sinisa Mihajlovic is jelen volt, aki szintén elkapta a koronavírust.

Nemrég az F1 óta inkább az üzleti élettel foglalkozó Briatore a Facebookon fejezte ki aggodalmát az éjszakai szórakozó helyekkel kapcsolatban, amik szintén hozzájárultak a fertőzöttség arányának megnövekedéséhez Olaszországban: „Meghasad a szívem, hogy a gazdaságunk olyan emberek miatt hanyatlik, akik soha életükben nem csináltak semmit” – utalt az éjszakai életben jártas emberekre.

Briatorét a 2008-as Szingapúri Nagydíjon történt botrány után egy életre kitiltotta az FIA a Formula-1-ből, melyet azóta enyhítettek, de az olasz üzletember azóta sem érez vágyat, hogy visszatérjen a száguldó cirkuszba, inkább a Billionaire nevű brandjét próbálja egyre feljebb tornászni, mely bárokat és éttermeket üzemeltet.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: