DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Alonso átvette a parancsnokságot: Január 1-jén az új autó legyen a szélcsatornában

Vérbeli vezéralkat Fernando Alonso, amit jól példáz a Renault ügyvezetőjének sztorija: a spanyol a szélcsatornában kijelentette, a következő év első napján el kell kezdeni a 2022-es autó tesztelését. Ő is eljön segíteni, ha erre van szükség hozzá.

A Renault (jövőre Alpine) F1-es ügyvezető igazgatója, Marcin Budkowski arról osztott meg egy történetet, mikor a csapathoz 2021-re és 2022-re igazoló Fernando Alonso a főhadiszállás szélcsatornájában járt.

„Mindenről kérdései vannak. A szélcsatornában voltunk, amikor arról érdeklődött, hogy ezek szerint még nem lehet-e a 22-es autót tesztelni. Azt mondtam, a szabályok megtiltják. Mikor lehet elkezdeni a fejlesztést? Január 1-jén. Akkor január 1-jén már a szélcsatornában lesz? Általában nem szokott, de ebben az évben lehet, hiszen ez a nagy év. Azt felelte: jól van, akkor január 1-jén el kell kezdenünk a munkát, én is eljöhetek segíteni. Ilyen szinten motivált Fernando jelen pillanatban” – idézi a Crash.net Budkowskit.



Az eddig tapasztaltak alapján a csapat készséggel eleget tesz Alonso minden kérésének. A kétszeres világbajnok úgy gondolja, a minél több tesztelés a siker kulcsa, az elmúlt hetekben pedig két privát gyakorlást is szervezett a Renault: Bahreinben és Abu Dhabiban Alonso összesen csaknem 400 kört megtett a csapat 2018-as autójával.

„Még több napot szeretne az autóban tölteni, hogy hozzászokjon a rendszerekhez, folyamatokhoz, finomhangolja az üléspozíciót, a kormányt és minden mást. Már két éve nem vezetett (F1-es) autót. Ezek rettentő gyors gépek, vissza kell nyernie a formáját, újra fel kell vennie a ritmust, ezért minden lehetőséget megragad, hogy vezethessen” – mondta Budkowski.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: