DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Alonso a tesztről: Minden kört élveztem

Két nap alatt közel kétszáz kört tett bele a két évvel ezelőtti F1-es Renault-ba a kétszeres világbajnok, aki nagyon készül a visszatérésére - addig is szurkol a csapatának a hátralévő futamokon.

Vasárnap és hétfőn is tesztelhette a 2018-as F1-es Renault-t Fernando Alonso, a sportágba jövőre visszatérő kétszeres világbajnok - a helyszín Abu Dhabi volt. A spanyol pilóta vasárnap 74, hétfőn pedig további 116 kört tett meg a Yas Marina Circuiten, így bár nem az aktuális autót vezethette, de valamennyire mégis visszarázódhatott a Formula-1-be - a szabályok szerint minimum kétéves autókkal lehet csak gyakorolni a versenyhétvégéken és a hivatalos teszteken kívül.

alo



"Fantasztikus volt újra beülni egy autóba, ismét érezni a Formula-1 sebességét egy 2018-as autóval, megismerni a csapat szokásait. Minden egyes kört élveztem. Alig várom már, hogy jövőre újra versenyezzek, addig viszont támogatom a csapatot az idei szezonból hátralévő futamokon" - értékelte a röviden a két tesztnapját Alonso, aki két napig nyüstölhette már az autót Bahreinben is.

A szezon végén megrendezendő újoncteszten viszont nem körözhet a spanyol, ezt megvétózták a riválisok. "Együttműködést érzékeltünk és azt hittük, hogy ez lehetséges, de aztán felbukkant egy csapat és megtagadta a hozzájárulást. Ez a Racing Point volt. Szóval Nando ott nem tesztelhet velünk" - mondta erről Cyril Abiteboul csapatfőnök.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: