DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Több home office-t kér a Mercedestől Hamilton

Új szerződésében rögzíteni tervezi Lewis Hamilton, hogy kevesebbet kelljen bejárnia a Mercedes központjába. Sarkalatos pont bizottsága munkája is, amely az autósport sokszínűségén dolgozik.

Továbbra sem írt alá 2021-re vonatkozó szerződést Lewis Hamilton a Mercedesszel. A versenyző betekintést nyújtott abba, milyen feltételei vannak az egyezséget illetően: például a tervezett 23 nagydíj mellett minimalizálni akarja az utazással töltött időt. A 2020-as év megmutatta, hogy számos munka, amelyhez eddig a csapat főhadiszállására kellett utazni, megoldható a távolból is.

„Szeretnék maradni, itt akarok lenni, még mindig fiatalnak, energiával teltnek és éhesnek érzem magam. Az idei év megmutatta például, hogy otthonról is lehet dolgozni. Biztosan sok Zoom-időpont fog szerepelni a szerződésben olyan napok helyett, amikor személyesen jelen kell lenni. Ez azt jelenti, hogy kevesebbet kell majd utaznom” – mondta a BBC-nek adott interjúban Hamilton.



„A barátokkal és családdal töltött idő a legfontosabb. Ha újra lehet utazni, akkor el akarom vinni valahova a családom, közös emlékeket akarok velük szerezni és csak ünnepelni a társaságukban. Idén nem nagyon tudtam látni őket, ez volt a legnehezebb” – beszélt a család fontosságáról értékrendjében.

Egy másik sarkalatos pont a sokszínűségért folytatott harc, amely érdekében Hamilton egy bizottságot is elindított. A londoni Royal Academy of Engineeringgel együtt első körben azon dolgoznak, hogy kiderítsék, mi az oka annak, hogy alacsony a feketék aránya a motorsportban.

„Azt akarjuk, hogy az emberek kiérdemeljék a pozíciót, senki sem akarja, hogy csak úgy odaadják neki, és mi sem akarunk olyan helyzetet kreálni, hogy a csapatok arra kényszerüljenek, kisebbségeket alkalmazzanak csak azért, hogy ott legyenek. Azoknak az egyéneknek akarunk lehetőséget teremteni, akik képzettek és kiérdemelték a helyüket. A mostani kutatásunk célja megérteni, miért van hiány a fiatal feketékből a STEM (tudomány, technológiai, mérnöktudomány és matematika) területén” – magyarázta Hamilton.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: