DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Hamilton elmondta, miért késik a szerződése

Sok a kérdőjel azzal kapcsolatban, vajon egy hónappal a szezon vége előtt még miért nem írt alá a Mercedesszel Lewis Hamilton. Erről derültek ki információk.

Kissé szokatlan helyzet állt elő a Mercedes háza táján 2020-ban. Miközben Valtteri Bottas már nyáron aláírta az év végén lejáró szerződésének meghosszabbítását, a hasonló helyzetben lévő Lewis Hamilton mai napig nem kötelezte el magát a csapattal. A legutóbbi imolai futamon ráadásul egy olyan kijelentést is tett, amiből joggal arra következtetett a közvélemény, hogy a pilóta talán nem is akarja folytatni a versenyzést. Most maga a pilóta beszélt arról, mi tart ennyi ideig az egyezség megkötésével.

00120018_158



"Úgy gondolom, hogy az időbeosztást és a szervezettséget tekintve mindenki másnál jobb szerződéssel rendelkezem" - idézte a hatszoros világbajnok szavait a Motorsport. "De mindig fejlődésre törekszem. Hogyan lehetnék még hatékonyabb, hogyan tehetnék még többet a partnereim számára? Nagyon izgat a gondolat, hogy a Mercedesszel folytassam. Szeretném őket támogatni a változással kapcsolatos küldetésükben. Egyre környezettudatosabbak az autóik, és ebben segíteni akarok nekik. Szeretném támogatni a sokszínűségre való törekvésüket is, mert abból sosem elég, szóval sok mindent meg kell beszélnünk."

"Jelen pillanatban még nem érzem úgy végeztem volna, még mindig vannak területek, amelyeken fejlődhetek. Imádok versenyezni, imádom a kihívásokat. Kétlem, hogy ez rövid időn belül megváltozna" - árulta el Hamilton.

A szándék tehát ott van benne, csak a megfelelő szavakat kell a megfelelő sorba rendezni, hogy aláírja a jövőjét meghatározó dokumentumot.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: