DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Palmer szerint Verstappen ezért nem olyan jó, mint Hamilton

Maga a holland pilóta és egy másik exversenyző viszont megvédte az ügyet - szerintük a szakértőknek nevezett valakik nem is értik, hogy mi történik, csak beszélnek valamiről, mert muszáj.

Kritikusan fogalmazott Jolyon Palmer, a manapság Formula-1-es elemzőként dolgozó korábbi pilóta Max Verstappenről. A brit szerint a Red Bull vezére Törökországban azt mutatta meg, hogy továbbra is fiatal, türelmetlen és ezért nincs azon a szinten, mint Lewis Hamilton, akinek korábban szintén megvoltak ezek a hibái, de az idő múlásával elhagyta őket.

"Verstappen frusztrált volt, mivel az egész első etapot Vettel mögött töltötte és valószínűleg tudta, hogy mennyire fontos lenne megelőznie Perezt, amint esélye nyílik rá. Azonban túl sok rizikót vállalt, túl sokáig hagyta a lábát a gázon és túl közel ment Perezhez: egyrészt a vízpermet elvakította, másrészt a leszorítóerő is elveszett, emiatt csúszott le az ívről, majd forgott meg. Addig reális esélye volt nyerni, ezzel viszont ezt elvesztette" - írta a Formula-1.comon közölt értékelőjében Palmer.

33_3



"Ez a manőver valószínűleg olyan rizikó volt, amilyeneket Lewis Hamilton is meghúzott anno a McLarennél, de most már nem tenné meg a tapasztalatának köszönhetően. Ha egy kicsit óvatosabb lett volna abban a kanyarban, akkor valószínűleg csak idő kérdése lett volna az előzés és mehetett volna a győzelemért" - folytatta. "Törökország egy jó lehetőség lett volna neki arra, hogy nyerjen egy futamot, de több dolog is közbeszólt (például a Red Bull hibája az első szárnnyal), emiatt pedig a pilóta és a csapat is frusztrált lehet."

Maga Verstappen egyébként azt mondta, hogy annyira nem volt leszorítóerő, hogy annál a Perez-incidensnél csak utas volt, nem tehetett semmit, nem ment túl gyorsan, nem is akarta megelőzni a mexikóit, csak nem tudta az úton tartani a Red Bullt. Egyébként megkérdezték tőle, hogy mit gondol az elemzők véleményéről, erre azt mondta, hogy ők nyilván nem szakértők, nem is tudják, hogy mi történik...

Egyébként a korábbi pilóta, Christijan Albers is megvédte Verstappent: ő úgy fogalmazott, hogy az "úgynevezett szakértők", a tv-s újságírók és egyéb elemzők véleménye most már eléggé zavarja és nonszensz dolgokat írnak a pilótáról azért, hogy tudjanak valami sztorit kreálni és legyen miről beszélniük.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: