DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

A Red Bull elnézte Verstappen első szárnyát

Valami hiba csúszott az első szárny beállításába, így Verstappennek esélye sem volt a Török Nagydíjon - nem is ott akarta megelőzni Perezt, ahol megforgott, csak egyszerűen nem lehetett befordulni az autóval.

Csalódást keltő futamot produkált Törökországban Max Verstappen, aki dominált a szabadedzéseken és az időmérőn is egészen a Q3-ig, ahol a szárazabb pályán nem bírt Lance Stroll-lal és "csak" a második helyről rajtolhatott. Az elrugaszkodásnál aztán megint lemaradt, majd később megforgott és végül lemaradt a dobogóról. A verseny után aztán azt is elmondta, hogy mi volt a fő probléma.

noturn



"Alapvetően minden elromlott, minden rosszul ment" - mondta a De Telegraafnak adott interjújában. "Kiderült, hogy az első szárnyamnál eszközölt változtatások teljesen rosszak voltak. Az egyik oldalon teljesen rosszul állt a szárny ahhoz képest, mint amire be kellett volna állítani - hét fok volt az eltérés, ami igazából elég sok, alapesetben egy-egy fokot állítunk ide-oda. Pilótaként szinte semmit sem lehet tenni" - magyarázta.

A holland pilóta erre vezette vissza a Perez mögötti megforgását is. "Nem voltam türelmetlen, vagy ilyesmi, egyáltalán nem is akartam őt ott megelőzni. Csak be akartam húzódni mögé, de hirtelen az autó eltolta az orrát, le a pályáról. Az aszfalt amúgy is elég nevetséges volt, ezzel az első szárnnyal pedig igazából semmit sem lehetett kezdeni."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: